آبشار گزو، جذابترین آبشار مازندران
به گزارش آموزشگاه ما، آبشار گزو، یکی از جذابترین آبشارهای مازندران در دل جنگل فوق العاده سرسبز و انبوه لفور است که صرفا جهت پیاده روی رسیدن به آن ، خود یک جاذبه گردشگری فوق العاده می باشد.
خبرنگاران | سرویس گردشگری - گاهی تصاویری در اینترنت مشاهده می کنیم و حتی حدس نمی زنیم که اینجا ایران باشد! متأسفانه ما میزان شناختمان از کشور جذاب خودمان بسیار کم است. در این سرزمین آنقدر دیدنی های طبیعی و شگفت انگیز نهفته است که مشاهده تمام آن ها یک عمر زمان می خواهد و هیچ گاه از دیدنش سیر نخواهید شد. حالا ما در گروه گردشگری خبرنگاران قصد داریم تا یکی از این نقاط هیجان انگیز را به شما نشان دهیم.
آبشار گزو، آبشار شگفت انگیز با نمای فوق العاده در دل طبیعت تمام نشدنی استان مازندران که خود را در میان جنگل های انبوه مخفی کرده است، در فاصله 25 کیلومتری شهرستان سواد کو قرار گرفته است. در منطقه جنگلی لفور در فاصله ای نسبتاً دور و در راستا خاکی و کمی ناهموار. اگر شما می خواهید چیزی را ببینید که هرکسی پیروز به مشاهده آن نمی شود، این سختی را تحمل خواهید کرد. هر چند راستا رسیدن به آبشار و خود آبشار آنقدر جذاب و به یادماندنی است که تمام خستگی از تن شما در خواهد رفت.
آبشاری فوق العاده که حدود 48 متر ارتفاع دارد و پشت آن یک دیوار نسبتاً قوسی از سنگ های جذابی که روی آن را خزه ها گرفته اند به پایین درون حوضچه ای زیبا فرو می ریزد. حوضچه ای زیبا که درون آن را درختان گرفته اند و ارتفاع آب آن کم است و شما می توانید به راحتی درون آن آبتنی کنید.
زمانی که به آبشار برسید، آنقدر این صحنه برای شما جذاب و زیبا خواهد بود که دوستدارید ساعت ها کنار آن بنشینید و بدون وقفه آن را تماشا کنید. مهم ترین کار کنار آبشار گزو، عکس دریافت است. از هر زاویه عکس بگیرید تکراری نخواهد شد. اینجا فقط و فقط زیبایی است که به شما لبخند می زند.
جنگل لفور، در راستا حرکت شما
برای اینکه به آبشار برسید، راستا حرکت از داخل جنگل لفور را پیش روی خود خواهید داشت. خود این راستا و دیدن جنگل به تنهایی می تواند یک جاذبه فوق العاده طبیعی باشد. جنگل لفور بخشی از جنگل های هیرکانی شمال است. در این جنگل بسیار قدیمی درختانی تنومند و مسن را تماشا می کنید که صد ها سال است در اینجا اقامت دارند. حرکت در بین درختان و شنیدن صدای پرندگان و جانوران این منطقه حسی عجیب سرشار از آرامش درونی را به شما القا می کند که در هیچ جا نمی توانید آن را تجربه کنید.
از جمله درختان جنگل لفور که در راستا رسیدن به آبشار خواهید دید، می توان به درختانی چون درخت راش، ازگیل، انجیلی، ممز، لیلکی و... اشاره کرد. مشابه هوای پاکی که شما در راستا حرکت خود در جنگل تنفس خواهید کرد را هیچ کجا نمی توانید پیدا کنید.
مطالب مرتبط
- معرفی آبشار لردگان
- آبشار مارگون، بزرگترین آبشار چشمه ای ایران
- راهنمای بازدید از آبشار ویسادار گیلان
بهترین زمان سفر به آبشار گزو
با توجه به اینکه آبشار گزو در دل جنگل و در منطقه شمالی کشورمان قرار گرفته، در ماه های گرم سال به ویژه تابستان، بازدید از این آبشار کمی سخت خواهد بود، زیرا شما با هوای بسیار شرجی در منطقه روبه رو خواهید شد. بهترین زمان برای بازدید از آبشار گزو در فصل بهار و همچنین ماه های آبان و آذر است که هوای بسیار مطبوع به لذت بردن بیشتر شما از این سفر کمک می کند. در فصل زمستان از رفتن به آبشار خودداری کنید، زیرا راستا بسیار سخت و خطرناک خواهد بود. بهتر است به خاطر ناهموار بودن راستا در روزی به دیدن آبشار بروید که هوا بارانی نباشد، زیرا کار حرکت شما برای رسیدن به آبشار و به ویژه راستا برگشت شما را سخت خواهد کرد.
چطور به آبشار برسیم
فاصله شما از تهران تا آبشار چیزی در حدود 2 ساعت است. در این راه شما باید ابتدا وارد جاده فیروز کوه شوید و به سمت شیرگاه حرکت کنید و سپس به جاده لفور بروید. در اینجا به تابلو هایی بر خواهید خورد که راستا امام زاده گزو را به شما نشان می دهند. راستا را دنبال کنید. بعد از گذشت حدود 30 دقیقه رانندگی با ماشین به امام زاده خواهید رسید. اینجا باید ماشین خود را پارک کنید و آماده پیاده روی شوید.
راستا جنگلی و دارای فراز و فرود های نسبتاً تند است. پس از قبل لباس و لوازم خود را مناسب با پیاده روی آماده کنید. حدود 30 دقیقه حرکت در راستا جنگلی که با تابلو مشخص شده است می تواند شما را به محل آبشار گزو برساند. توصیه می شود که افراد مسن و بچه ها را به دلیل سختی راستا همراه خود نبرید.
بهتر است حتماً با خودتان یک دست لباس اضافه و حوله همراه داشته باشید. همچنین اگر می خواهید از راستا و خود آبشار عکاسی و فیلم برداری کنید حتماً پاوربانک برای شارژ گوشی و وسایل الکترونیکی خود به همراه ببرید. همچنین لطفاً کیسه زباله با خود داشته باشید تا بتوانید آشغال های خود را درون آن بیاندازید تا به این طبیعت زیبا آسیبی نرسد.
سد لفور
درهمان منطقه لفور، در شهرستان سوادکوه سدی فوق العاده جذاب در منطقه جنگلی قرار گرفته است که به آن سد لفور یا سد البرز می گویند. این سد ارتفاعی حدود 72 متر دارد و سه رودخانه به نام های کارسنگ رود، آذر رود و اسکلیم روهار به آن می ریزد. ظرفیت سد حدود 150 میلیون متر مکعب و از نوع خاکی است که حدود 10 مگاوات برق برای ساکنین شهر های بابل، بابلسر، امیرکلا و خزرشهر را تأمین می کند.
منبع: setare.com