راهنمای خرید یو پی اس مودم
به گزارش آموزشگاه ما، با این قطعی های برق، اگر برایتان خیلی مهم است آنلاین بمانید یا مثلا دستگاه کارت خوان و دوربین مداربسته شما هنوز به اینترنت وصل باشد؛ باید به فکر خرید یو پی اس مودم یا استفاده از پاوربانک باشید.

UPS مودم با فرق دارد. اگر شما یک UPS دسکتاپ دارید؛ مودم یکی از تجهیزاتی است که می تواند به وسیله آن روشن گردد اما با هزینه ای بسیار کمتر، می توانید برای مودم خودتان یک یوپی اس اختصاص بخرید.
UPS مودم چیست؟
یو پی اس (UPS) دستگاه الکترونیکی است که دارای باتری داخلی بوده و در هنگام قطعی برق، می تواند به طور اتوماتیک، برق مورد احتیاج دستگاه های شما مانند کامپیوتر، لپ تاپ، تلویزیون، کنسول بازی، دوربین مداربسته، دستگاه کارت خوان و مودم روتر را تامین کند.
یو پی اس مودم به طور معین دارای ولتاژ خروجی و آمپر متناسب با مودم های ثابت و سیمکارتی است و می تواند مودم شما را برای چند ساعت انرژی بدهد و باعث روشن باقی ماندن و در نتیجه داشتن اینترنت و وای فای در خانه یا محل کارتان گردد.
تفاوت UPS مودم با UPS معمولی
معمولا ما یو پی اس ها را در بانک ها و کنار تجهیزات سرور و شبکه، ساختمان های بزرگ اداری و مراکز خرید دیدیم و قدرت برق رسانی به تجهیزات زیادی را دارند.
این یو پی اس ها می توانند همزمان چندین سرور، کامپیوتر، دستگاه های ذخیره سازی یا حتی برق یک اتاق سرور را تامین نمایند و ابعاد بزرگی دارند.
اما UPS مودم یک دارای مقدار و ظرفیت کوچک تری بوده و با هدف تامین برق مورد احتیاج دستگاه های کم مصرفی مانند مودم ها، روترها، کارت خوان ها، دوربین مدار بسته و نظایر این ها طراحی شدند.
- بیشتر بخوانید: چگونه یک مودم را با پاوربانک روشن کنیم + معرفی 7 مبدل USB به DC
شما یو پی اس مودم را در کنار خود مودم و روی میز قرار می دهید و آن چنان بزرگ نیستند که فضای زیادی اشغال نمایند. حتی می توانید این یوپی اس ها را همواره همراه خودتان داشته باشید.
یک یو پی اس مودم باید به شما ولتاژ خروجی 9 ولت یا 12 ولت DC را بدهد و هنگامی که برق شهری قطع می گردد؛ قادراند مودم را برای چند ساعت، از 2 ساعت تا بعضی مدل ها تا 6 ساعت به طور مداوم روشن نگه دارند.
ضمن اینکه، زود هم شارژ می شوند و قابلیت استفاده هر روزه دارند.
در هنگام خرید یو پی اس برای مودم، باید چه نکات مهمی رعایت گردد؟
1- سازگاری با مودم
باید ولتاژ خروجی و آمپر یوپی اس با ولتاژ مودم یا روتر سازگار باشد. همین طور، باید کانکتور یو پی اس و مودم یکسان باشد و احتیاجی به مبدل نداشته باشید.
بهتر است دنبال خرید یوپی اسی باشید که چندین کانکتور مختلف دارد تا انواع مودم های ثابت و سیم کارتی بازار را پوشش دهد.
2- ظرفیت و توان یو پی اس
شما احتیاج دارید چند ساعت مودم تان روشن و بدون برق شهری کار کند؟ آیا می خواهید با این UPS فقط مودم را روشن نگه دارید یا دستگاه کارت خوان و وسایل الکتریکی کوچک دیگر هم باید وصل شوند؟
پاسخ به این سوالات، یاری می نماید شما درک بهتری از یوپی اس مناسب احتیاجتان از نظر ظرفیت و توان پیدا کنید.
اگر فقط می خواهید از این UPS برای روشن کردن یک مودم رومیزی بهره ببرید؛ مدل های ظرفیت 12 ولت و توان 24 وات ساعت کافی هستند.
3- نوع UPS
برای مودم های خرید یک یو پی اس آفلاین (Offline) یا لاین اینتراکتیو (Line-Interactive) بهتر است. این نوع یو پی اس ها با یک تاخیر چند ثانیه ای، سریعا برق را به مودم یا تجهیزات سبک و خانگی دیگر می رسانند و قیمت مناسب تری دارند.
یو پی اس های آنلاین، گران تر ولی با حداکثر پایداری برق و بدون کوچک ترین وقفه برای کارهای حساس ساخته شده اند.
معرفی 5 مدل برای خرید یو پی اس مودم
ما اینجا فقط می خواهیم یو پی اس برای مودم اینترنت را معرفی کنیم و طبیعتا کاری به یو پی اس های دسکتاپ و چندکاره و چند دستگاهه نداریم.
به تبع آن، هزینه ای که برای خرید UPS مودم در نظر گرفتیم؛ حدود 2 میلیون تومان است:
یو پی اس اسفیورد مدل U112 ظرفیت 12 ولت آمپر
این مدل بیشتر برای دوربین مدار بسته پیشنهاد شده ولی به خوبی می تواند مودم های دارای آداپتور 12 ولت 1 آمپر را هم 2 الی 3 ساعت به طور مدام روشن نگه دارد.
دارای باتری لیتیوم یونی و یک خروجی 12 ولت است و از کیفیت ساخت خوب و عملکرد بالایی برخوردار است.
قیمت اسفیورد U112 حدود 1/200/000 تومان است.
یو پی اس کارتخوان و مودم متیوس مدل PM1202
این UPS کوچک می تواند انواع مودم های ثابت ADSL و سیمکارتی را در زمان قطعی برق، روشن نگه دارد.
متیوس pm1202 دارای 2 خروجی با توان 8 وات است که برای بسیاری از مودم ها حتی مناسب است.
کاربران گزارش دادند از 4 الی 6 ساعت مدام مودم یا دستگاه کارت خوان را روشن نگه می دارد و چراغ نمایش دهنده باتری و کلید روشن/خاموش دارد.
قیمت این یوپی اس هم حدود 1 میلیون و 200 هزار تومان است.
یو پی اس کارتخوان و مودم متیوس مدل PM902
برند متیوس یک مدل یو پی اس دیگر به نام PM902 دارد که مقرون به صرفه تر و حدود 800 هزار تومان است ولی دارای یک خروجی 9 ولت 2 آمپر است و فقط می توانید یک مودم را با آن روشن نگه دارید.
مودم ADSL را می تواند 3 الی 4 ساعت در قطعی برق، روشن نگه دارد و برای مودم های سیمکارتی نیز حدود 2 ساعت شارژ می دهد.
دارای کلید روشن/خاموش است ولی نسبت به مدل PM1202 کیفیت و ارزش خرید پایین تری دارد.
یو پی اس مودم مدل AsoSell MP-3000
چندین یو پی اس AsoSell در بازار هست ولی این مدل MP3000 دارای خروجی 12 ولت بوده و برای مودم های ثابت و سیمکارتی رومیزی مناسب است.
1 خروجی 12 ولت دارد و از باتری 3 هزار میلی آمپر ساعتی سود می برد که به گزارش کاربران می تواند 3 الی 4 ساعت شارژ نگه دارد.
قیمت و خرید یو پی اس AsoSell MP-3000 از دیجی کالایو پی اس کارتخوان و مودم اولترا مدل mmsz36
برای مودم های دارای آداپتور 9 ولت 2 آمپر مناسب است و 1 خروجی دارد. می تواند 2 تا 5 ساعت مودم را بدون برق شهری، روشن نگه دارد و از چراغ شرایط باتری و کلید روشن/خاموش سود می برد.
پرسش های متداول (FAQ)
چقدر UPS برای مودم شارژ نگه می دارد؟
بستگی به ظرفیت و توان یو پی اس می تواند از 2 ساعت تا 6 الی 7 ساعت شارژ بدهد.
یو پی اس مودم چیست و چه کاربردی دارد؟
یو پی اس مودم یک دستگاه ذخیره برق کوچک است که در هنگام قطع برق، به مودم یا روتر شما برق رسانی می نماید تا اتصال اینترنت بدون وقفه ادامه داشته باشد. این دستگاه برای کاربرانی که جلسات آنلاین، دوربین های مداربسته یا اینترنت ثابت دارند بسیار کاربردی است.
آیا می توان از UPS کامپیوتر برای مودم هم استفاده کرد؟
بله، اما استفاده از UPSهای بزرگ برای یک مودم، به صرفه و مناسب نیست. بهتر است از یو پی اس های کوچک مخصوص مودم بهره ببرید که ابعاد و هزینه کمتری دارند.
آیا می توان مودم و لپ تاپ را همزمان به یک UPS وصل کرد؟
بله، به شرطی که UPS توان و ظرفیت کافی برای تغذیه همزمان هر دو دستگاه را داشته باشد. بهتر است قبل از خرید، مجموع توان مصرفی دستگاه ها را آنالیز کنید.
آیا UPS مخصوص مودم باعث افت سرعت یا اختلال اینترنت می گردد؟
خیر، UPS فقط برق تأمین می نماید و تأثیری روی سرعت یا کیفیت اینترنت ندارد. حتی ممکن است باعث پایداری بیشتر اتصال گردد، چون در زمان قطع و وصل برق از خاموش شدن مودم جلوگیری می نماید.
تفاوت پاوربانک با UPS مودم چیست؟
پاوربانک ها برای شارژ موبایل طراحی شده اند و خروجی DC (معمولاً 5 ولت) دارند، اما UPSهای مخصوص مودم خروجی 9 یا 12 ولت دارند و برای تأمین برق مودم طراحی شده اند. اتصال مستقیم پاوربانک به مودم ممکن است به آن آسیب بزند.
منبع: شبکه چی