طرز تهیه آجیل خانگی و ترکیب های خوشمزه برای انواع آجیل

به گزارش آموزشگاه ما، بودادن آجیل، ساختار، ترکیب شیمیایی و رنگ آجیل را تغییر می دهد و موجب کاهش رطوبت و تُردشدن آنها می گردد. میزان چربی، پروتئین و کربوهیدرات موجود در آجیل خام و بوداده بسیار شبیه است. با اینکه چربی و کالری آجیل بوداده به ازای هر گرم کمی بیشتر است، ولی این تفاوت بسیار اندک است. آجیل خام، در مقایسه با آجیل بوداده، خواص بیشتری دارد. مواد معدنی، چربی، ویتامین و دیگر مواد مفید در آجیل خام حفظ می گردد و همچنین نمک یا شکر خواص آن را از بین نمی برد. آجیل بوداده، بسته به میزان بودادگی، خواص خود را از دست می دهد. اما در این مطلب ما به شما روش تهیه آجیل خانگی را آموزش می دهیم تا نگران این موضوع نباشید!

طرز تهیه آجیل خانگی و ترکیب های خوشمزه برای انواع آجیل

طرز بو دادن و تهیه آجیل خانگی

به صورت کلی بخش عمده ای از آجیل را میوه های روغنی تشکیل می دهند که پوست سخت دارند و درواقع باید آن ها آجیل میوه محسوب کرد؛ گردو، بادام، پسته، بادام هندی، بادام زمینی، فندق و غیره از این دست هستند. در ادامه روش های بود دادن و تهیه هر یک از اجزای آجیل را شرح می دهیم؛ فقط نکته این است که مغزها و دانه های آجیل را به طور جداگانه بو دهید چرا که دمای مورد احتیاج برای برشته شدن بعضی از مغزها با یکدیگر متفاوت است.

مواد لازم برای یک دسر موزی لیوانی
پسته، بادام، تخمه و فندقنیم کیلو از هر کدام
نمکنصف قاشق سوپخوری
آبیک لیوان
زعفرانبه مقدار لازم

روش تفت دادن آجیل خانگی

  • ابتدا پسته،تخمه و یا فندق را می شوییم و در تابه مناسبی می ریزیم.
  • آب و نمک را به آن اضافه می کنیم.تابه را روی آتش ملایم قرار می دهیم و گاه به گاه هم می زنیم تا آب آن تبخیر گردد.
  • بعد از تبخیر آب باید دانه ها را مرتباً بهم زد تا خشک و برشته شوند.
  • برای آنکه مغز ها کاملاً خشک گردد،می توانیم تابه را به مدت یک ساعت در وسط پنجره فر قرار دهیم و در حرارت ملایم دانه ها را زیر و رو کنیم.
  • بعد از آنکه مغز دانه ها کاملاً خشک شد،تابه را از فر خارج می نماییم.
  • اگر بخواهیم دانه ها ترش گردد از همان شروع کار 2 تا 3 قاشق سوپخوری آبلیمو را با آب مخلوط می کنیم.

روش بو دادن مغز بادام (بدون پوست)

  • بادام را در آب جوش می ریزیم تا پوست آن به آسانی جدا گردد.
  • بعد از جدا کردن پوست برای هر 500 گرم بادام 1 قاشق مربا خوری نمک می پاشیم.
  • آن را کاملاً مخلوط نموده،بادام را روی پارچه تمیزی پهن می نماییم تا خشک گردد.
  • بعد آن را در تابه ریخته،روی حرارت ملایم می گذاریم و مرتباً هم می زنیم.
  • وقتی بادام کمی طلایی شد.تابه را از روی آتش برمی داریم.
  • چون این بادام خشک است،در مدتی کوتاه به آسانی برشته می گردد.

روش بو دادن مغز پسته

مغز پسته هم به طریق بادام برشته یا به اصطلاح بو داده می گردد.

بو دادن مغز آجیل با استفاده از فر

  • مغزها را در سینی ریخته، روی پنجره وسط فر با حرارت ملایم قرار می دهیم.
  • مشروط بر اینکه گهگاه آنها را زیر و رو می کنیم تا به طور یکنواخت برشته شوند.
  • نکته: باید توجه داشت زمانی که بادام مرطوب است نمک می زنیم تا کمی شور گردد.
  • در مغز پسته یک قاشق مربا خوری نمک و یک استکان آب می ریزیم تا نمک جذب گردد بعد آن را برشته می نماییم.

بو دادن آجیل خانگی با استفاده از مایکروفر

  • آجیل را در ظرفی تخت ریخته و مخلوطی از آب، آبلیمو، نمک و زعفران را به آن اضافه کنید.
  • ظرف را بدون درپوش به مدت 5 تا 7 دقیقه با درجه حداکثر در دستگاه گذاشته و در این فاصله یک بار آن را زیر و رو کنید.
  • می توان به مواد بالا بنا به سلیقه خود کمی گلپر، فلفل سیاه، شکر و یا اقلام آجیل شیرین را اضافه نمود.
  • بهتر است نخود را جداگانه تفت دهید زیرا اگر با بقیه مواد ریخته گردد امکان دارد بسوزد.

نکته: دستگاه تفت آجیل خانگی نیز در بازار وجود دارد؛ اما شما واقعا بدون آن هم به روشی که ذکر شد می توانید بهترین آجیل خانی را تهیه کنید.

ترکیب چند نمونه آجیل خانگی خوشمزه و عالی

آجیل خانگی مقوی و شادی بخش

آجیل مقوی برای ورزشکاران

مخلوط آجیل و میوه خشک

آجیل میوه خشک و مغزیجات

آجیل با کرن بری و اسمارتیز

سخن آخر

آجیل یکی از تنقلات بسیار خوشمزه ای است که با رعایت اصولی می توان تا مدتها از آن نگهداری و مصرف کرد. شرایط نامناسب مانند گرما، رطوبت بالا آجیل را به نوعی قارچ آلوده می نماید. این قارچ با نفوذ به مغز آجیل نوعی سم به نام آفلاتوکسین با عوارض طولانی مدت فراوری می نماید. در این میان بعضی افراد سودجو، مغز های فاسد و آفت زده را نیز به همراه سایر مغزها بو داده و به فروش می رسانند. شما می توانید به روشی که در این مطلب ذکر شد، آجیل را به صورت خام تهیه نموده و در خانه بو دهید تا از کیفیت آن مطمئن شوید.

سوالات و تجربیات خود را می توانید در پایین همین مطلب با ما در میان بگذارید.

در آخر پیشنهاد می کنیم اگر به آجیل ها و دانه های مذی علاقه دارید، طرز تهیه معجون هفت مغز، یک بمب انرژی برای تقویت بدن را حتما در خبرنگاران بخوانید.

منبع: مجله انگیزه
انتشار: 22 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 22 اردیبهشت 1400 گردآورنده: maeaedu.ir شناسه مطلب: 441

به "طرز تهیه آجیل خانگی و ترکیب های خوشمزه برای انواع آجیل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آجیل خانگی و ترکیب های خوشمزه برای انواع آجیل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید