طرز تهیه خورش کنگر با گوشت قرمز؛ غذای مجلسی بهاری

به گزارش آموزشگاه ما، کنگر قرن ها است که برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش، تقویت کبد و حفظ سلامت قلب مصرف می گردد. این گیاه پرخاصیت به خصوص در فصل بهار جایگاه ویژه ای در آشپزی سنتی ایرانی دارد و پایه اصلی یکی از خوشمزه ترین خورش های فصلی یعنی خورش کنگر را تشکیل می دهد. این خورش به روش های مختلف تهیه می گردد که این تنوع امکان لذت بردن از آن را برای سلایق گوناگون فراهم نموده است. با ما تا انتهای این مقاله از خبرنگاران مگ همراه باشید تا طرز تهیه خورش کنگر با گوشت قرمز را بیاموزید.

طرز تهیه خورش کنگر با گوشت قرمز؛ غذای مجلسی بهاری
زمان آماده سازیزمان پختمناسب برایمیزان سختی
30 دقیقه3 تا 4 ساعت4 نفرمیانه

طرز تهیه خورش کنگر با گوشت قرمز

برخی از افراد خورش کنگر را با استفاده از گوشت قرمز طبخ می نمایند، در حالی که سایرین ترجیح می دهند از گوشت مرغ استفاده نمایند. بعلاوه کسانی که رژیم گیاه خواری دارند، آن را بدون گوشت و تنها با سبزیجات و چاشنی ها آماده می نمایند.

در این بخش، مواد اولیه و مراحل تهیه خورش کنگر را با استفاده از گوشت قرمز آموزش می دهیم تا بتوانید این غذای لذیذ و مقوی را به راحتی در منزل تهیه کنید.

مواد لازم

مواد مورد احتیاجمیزان
کنگر پاک شده300 گرم
گوشت خورشتی150 گرم
پیازیک عدد
آلو خورشتیهشت تا 10 عدد
نمک، فلفل و زردچوبهبه میزان دلخواه
رب گوجه فرنگی، آب لیموترش و زعفران دم نمودهبه میزان دلخواه
روغن مایعبه میزان دلخواه

مرحله اول: تفت دادن پیاز و گوشت

پیاز را خرد کنید و در کمی روغن تفت دهید تا نرم و سبک گردد. سپس گوشت را اضافه کنید و همراه با پیاز تفت دهید. بعد از چند دقیقه، رب گوجه فرنگی، فلفل و زردچوبه را به مواد بیفزایید و تفت دهید تا بومی خامی آن ها گرفته گردد.

خواندنی ها

خواص کنگر برای سلامتی

مرحله دوم: افزودن آب و کنگر

روی گوشت آب بریزید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد. در این فاصله، کنگرهای پاک شده را به میزان دلخواه خرد نموده و در روغن سرخ کنید. سپس آن ها را به گوشت نیم پز بیفزایید. اگر کنگرها دیرپز هستند، بهتر است آن ها را از همان ابتدا با گوشت بپزید.

مرحله سوم: افزودن آلو، نمک و چاشنی ها

در این مرحله از طرز تهیه خورش کنگر با گوشت قرمز نوبت به اضافه کردن آلو و چاشنی ها می رسد. آلوها و نمک را در نیم ساعت پایانی پخت به خورش اضافه کنید و در دقایق آخر زعفران دم نموده و آب لیموترش را به آن بیفزایید. در صورت تمایل می توانید یک عدد گوجه فرنگی خردشده هم داخل خورش بریزید تا طعم آن کامل تر گردد.

دیدنی ها

آموزش طرز تهیه خورشت کنگر

طرز تهیه خورش کنگر تهرانی

در ایران به علت تنوع قومی و فرهنگی هر غذایی بسته به منطقه و سلیقه افراد به روش های مختلف تهیه می گردد. خورش کنگر هم از این قاعده مستثنی نیست و در هر نقطه از کشور دستور پخت های متفاوتی دارد. برای مثال، خورش کنگر تهرانی با استفاده از لپه و رب گوجه فرنگی تهیه می گردد. این ترکیب طعم بی نظیری به خورش می دهد و هواداران خاص خود را دارد.

طرز تهیه خورش کنگر با سبزی

شما می توانید از انواع سبزیجات برای آماده کردن خورش کنگر بهره ببرید. یکی از روش های رایج، افزودن نعنا و جعفری سرخ شده است که طعم و عطر خاصی به غذا می بخشد. بعلاوه برخی از افراد ترجیح می دهند نیمی از سبزی مورد استفاده در خورش کنگر را با سبزی قورمه جایگزین نمایند. این تغییر کاملا سلیقه ای است و بسته به ذائقه می تواند به بهبود طعم نهایی غذا یاری کند.

خواندنی ها

طرز تهیه خورش چغاله بادام

طرز تهیه خورش کنگر با لپه و رب گوجه

در این روش باید لپه را از شب قبل بخیسانید و با آب بپزید. پیاز را با روغن و زردچوبه تفت دهید و گوشت و فلفل را به آن اضافه کنید. در مرحله بعد، رب گوجه فرنگی را افزوده و کمی تفت دهید تا خوشرنگ گردد. سپس لپه پخته شده را اضافه کنید و 2 دقیقه تفت دهید. روی گوشت و لپه آب جوش بریزید و اجازه دهید غذا با حرارت ملایم بپزد. در این فاصله، کنگر را جداگانه تفت دهید و با کمی آب نیم پز کنید. در نیم ساعت پایانی، کنگر را همراه با نمک به خورش بیفزایید.

خواندنی ها

طرز تهیه خورش ریواس

نکات و فوت و فن های تهیه یک خورش خوشمزه

رعایت نکات زیر می تواند تاثیر بسزایی در کیفیت نهایی غذا داشته باشد و به تهیه یک خورش خوش عطر، لذیذ و جاافتاده یاری کند:

  • استفاده از مواد اولیه ی متنوع: خورش کنگر را می توان با گوشت قرمز، گوشت مرغ، بوقلمون، انواع سبزیجات و لپه یا چاشنی های مختلف مانند زعفران، رب، آبغوره و… تهیه کرد.
  • استفاده از رب انار به جای رب گوجه فرنگی: برخی از افراد برای ایجاد طعم متفاوت به جای رب گوجه فرنگی از رب انار استفاده می نمایند.
  • تنظیم میزان فلفل غذا: اگر علاقه زیادی به مصرف غذاهای تند دارید، می توانید میزان فلفل را بر اساس ذائقه خود افزایش دهید.
  • افزودن آبغوره به خورش: بسته به سلیقه و ذائقه ، امکان اضافه کردن آبغوره در مراحل پایانی پخت وجود دارد.
  • استفاده از لیمو عمانی: اگر از لیمو عمانی برای تهیه خورش کنگر استفاده می کنید، پیشنهاد می گردد لیموها را حدود یک ساعت در آب قرار دهید تا تلخی آن ها گرفته گردد. سپس با استفاده از چنگال یا چاقو چند سوراخ در لیموها ایجاد نموده و آن ها را به خورش اضافه کنید.
  • زمان مناسب افزودن چاشنی ها: در راهنمای طرز تهیه خورش کنگر با گوشت قرمز به این نکته اشاره شده است که چاشنی ها از جمله آبلیمو، آبغوره یا لیمو عمانی بهتر است در مراحل پایانی پخت به غذا اضافه شوند.
  • استفاده از پیاز بزرگ: برای بهبود طعم خورش توصیه می گردد به جای پیاز میانه از یک عدد پیاز بزرگ بهره ببرید.

خواندنی ها

صبحانه های بهاری سالم و خوش طعم

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 27 فروردین 1404 بروزرسانی: 27 فروردین 1404 گردآورنده: maeaedu.ir شناسه مطلب: 1253

به "طرز تهیه خورش کنگر با گوشت قرمز؛ غذای مجلسی بهاری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش کنگر با گوشت قرمز؛ غذای مجلسی بهاری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید