طرز تهیه چلو گوشت مجلسی رستورانی به 6 روش با طعم عالی و لذیذ

به گزارش آموزشگاه ما، چلو گوشت از جمله غذاهای مجلسی و سنتی ایرانی است. در ایرانی طرز تهیه چلو گوشت هم با گوشت گوسفندی و هم با گوشت گوساله مرسوم است. در این میان چلو گوشت پسران کریم، چلو گوشت زرندی و چلو گوشت درباری سالهاست که تبدیل به برند چلو گوشت رستورانی در ایران شده اند. طرز تهیه چلو گوشت به سبک کرمانشاهی هم بسیار مشهور است و چلو گوشت را لای برنج هم می پزند. در چلو گوشت یکی از غذاهای محبوب است. حتما شما هم چلو گوشت را به عنوان خورده اید. در این مطلب طرز تهیه ساده چلو گوشت مجلسی رستورانی با سس نارنج به روش خانگی را در مجله خبرنگاران بخوانید.

طرز تهیه چلو گوشت مجلسی رستورانی به 6 روش با طعم عالی و لذیذ

طرز تهیه چلو گوشت رستورانی مجلسی با سس نارنج

زمان آماده سازی مواد: 15 دقیقه

زمان مورد احتیاج برای پخت: 3 تا 4 ساعت

میزان کالری 7 قاشق غذاخوری چلو گوشت: 300 کالری

مواد لازم چلو گوشت شاندیزی برای 4 نفر

  • گوشت گوساله مغز ران یا یا سردست: 600 گرم (میزان گوشت برای هر نفر در چلو گوشت 100 الی 180 گرم است)
  • پیاز قرمز: میانه 1 عدد نگینی خرد شده
  • تره فرنگی: کوچک 1 عدد نگینی خرد شده
  • برگ کرفس: ساطوری یک لیوان فرانسوی دسته دار
  • زردچوبه: 2 قاشق چایخوری
  • سیر: 2 حبه
  • زعفران دم نموده غلیظ: 4 قاشق غذاخوری
  • آب نارنج: 6 قاشق غذاخوری
  • پودر دارچین: یک قاشق چایخوری
  • روغن مایع: به میزان لازم
  • کره: 50 گرم
  • خلال پرتقال: 4 قاشق غذاخوری، جوش خورده
  • رب نارنج: 3 قاشق غذاخوری
  • شکر: یک قاشق غذاخوری
  • زرشک: 2 قاشق غذاخوری

مراحل طرز تهیه چلو گوشت مجلسی بدون رب

این یک طرز تهیه ساده چلو گوشت رستورانی بدون رب گوجه فرنگی و با است که می توانید هم با گوشت گوساله و هم با تکه های گوشت گوسفندی و حتی ماهیچه و گردن گوسفندی درست کنید. برای آموزش درست کردن چلو گوشت مجلسی به این روش ساده، مراحل تهیه را دنبال کنید.

مرحله اول: گوشت را با پیاز و ادویه جات سرخ کنید

در یک قابلمه میزانی روغن بریزید. پوست حبه های سیر را با چاقو کمی برش بزنید و در روغن بریزید. کمی سیر را تفت دهید و سپس تکه های گوشت را به همراه فلفل سیاه اضافه کنید. گوشت، سیر و فلفل سیاه را با هم میزانی تفت دهید. رنگ گوشت که عوض شد گوشت را از ماهیتابه بیرون بیاورید.

بیشتر بخوانید طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه رستورانی

مرحله دوم: سبزیجات را در روغن تفت دهید

پیازها را نگینی خرد کنید و در همان قابلمه بریزید و تفت دهید. وقتی پیازها کمی سبک شدند کرفس خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید. سپس برگ کرفس خرد شده و زردچوبه را هم اضافه کنید و تفت دهید تا هم برگ کرفس سرخ گردد و هم طعم خامی زردچوبه گرفته گردد.

مرحله سوم: گوشت و سبزیجات را با هم بپزید

گوشت را دوباره به قابلمه برگردانید و یک لیوان فرانسوی دسته دار آب جوش روی گوشت و سایر مخلفات قابلمه بریزید. گوشت را به مدت 2 ساعت روی شعله ملایم گاز بپزید. آب گوشت باید غلیظ باشد و در انتها پخت نیمی از آن به جای مانده باشد؛ اما اگر در اواسط پخت احساس کردید آب گوشت تمام شده و گوشت هنوز کاملا نپخته کمی دیگر آب جوش به آن اضافه کنید.

مرحله چهارم: چاشنی ها را اضافه کنید

بعد از 2 ساعت آب نارنج را اضافه کنید و 30 دقیقه دیگر روی شعله ملایم بپزید. نمک و فلفل چلو گوشت را هم میزان کنید. در این فاصله در یک تابه کره را بریزید و وقتی آب شد خلال پرتقال جوشانده که تلخی آن گرفته شده را اضافه کنید. خلال پرتقال را کمی تفت دهید و سپس شکر و رب نارنج، نمک و کمی فلفل هم به آن اضافه کنید. زرشک را جداگانه در کمی کره تفت دهید و به آن کمی زعفران دم نموده غلیظ هم اضافه کنید.

مرحله پنجم: زعفران را اضافه و چلو گوشت را سرو کنید

10 دقیقه قبل از خاموش کردن شعله زیر چلو گوشت پودر دارچین و زعفران دم نموده غلیظ را به آن اضافه کنید. چلو گوشت مجلسی رستورانی را مثل ماهیچه مجلسی با باقالی پلو یا با سرو کنید. سپس روی برنج را با خلال پوست پرتقال و زرشک تزیین کنید.

نکته: اگر آب نارنج ندارید از آبلیمو و اگر رب نارنج ندارید از رب اناربهره ببرید. چلو گوشت را بدون رب گوجه فرنگی درست می نمایند اما اگر رب انار و رب نارنج ندارید از رب گوجه بهره ببرید.

روش گرفتن تلخی پوست پرتقال برای انواع غذا و مربا

برای گرفتن تلخی پوست پرتقال برای یا تزیین غذا باید پوست پرتقال را بگیرید، سفیدی داخل آن را جدا کنید و پوست پرتقالی خلالی خرد شده را چند بار بجوشانید. هر بار بعد از جوشاندن روی پوست پرتقال ها آب سرد بگیرید، آبکش کنید و دوباره بجوشانید تا تلخی پوست پرتقال ها به طور کامل گرفته گردد. بعد از 4 بار جوشاندن طعم پوست پرتقال را بچشید. اگر هنوز مزه تلخی داشت یک یا دو بار دیگر بجوشانید.

فوت و فن های طرز تهیه چلو گوشت مجلسی

نکاتی درباره گوشت مورد استفاده در چلو گوشت

  • برترین گوشت برای استفاده در تهیه چلو گوشت، گوشت گردن یا گوشت ماهیچه گوسفندی است. در وهله دوم می توانید از گوشت گوساله تازه بهره ببرید. در این صورت حتما از تازه بودن گوشت مطمئن شوید. بهتر است از گوشت سردست گوساله بهره ببرید.
  • برای خوش طعم تر شدن غذا، از آب قلم هم می توانید بهره ببرید تا غذایتان غلیظتر و لذیذتر گردد.
  • استفاده از کرفس در طرز تهیه چلو گوشت، صرفا برای از بین بردن بوی زهم گوشت است. می توانید از مواد دیگر مثل برگ بو، فلفل دلمه، هویج و … هم بهره ببرید. بعد از پخت گوشت برای ظاهر بهتر غذا، بهتر است شاخه های کرفس را جدا کنید.
  • برای درست کردن چلو گوشت، تکه های گوشت را باید درشت تر از حالت معمولی خرد کنید.
  • گوشت را زیاد در روغن تفت ندهید. این کار باعث سفت شدن و دیرتر پختن ماهیچه می گردد.
  • هنگام اضافه کردن ادویه ها به گوشت، نمک را به آن اضافه نکنید. در این صورت گوشت شما به زمان بیشتری برای پخت احتیاج پیدا خواهد نمود. نمک را بعد از پخت گوشت، به آن اضافه کنید.

نکاتی درباره اضافه کردن مواد دیگر به چلو گوشت

  • از اضافه کردن آب سرد به گوشت خودداری کنید. آب سرد باعث ایجاد شوک به گوشت می گردد و طعم آن را تغییر خواهد داد. ضمناً مدت زمان بیشتری به پخت احتیاج دارید.
  • به جای آب نارنج بنا به طبعتان می توانید از چاشنی های دیگر مثل آبلیمو هم بهره ببرید.
  • در 20 دقیقه انتهای پخت، غذا را بچشید و فلفل سیاه، نمک و زعفران را اضافه کنید.
  • چلو را می توانید با باقالی و شوید هم درست کنید.

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ رستورانی

فوت و فن های خوشمزه شدن زرشک پلو با مرغ مجلسی

نکاتی درباره سرو کردن چلو گوشت مجلسی

  • هنگام سرو چلو گوشت، روی برنج را با خلال بادام و پسته و خلال پوست پرتقال تزیین کنید.
  • روی برنج ساده را می توانید با زرشک تفت داده شده در کره و میزانی شکر تزیین کنید.
  • در زمان سرو چلو گوشت، میزانی از آب گوشت به جای مانده را در ظرفی جداگانه و در کنار چلو گوشت سرو کنید.
  • در کنار چلو گوشت می توانید از انواع ترشی، سالاد و سبزی خوردن بهره ببرید تا غذایتان مجلسی تر گردد.

طرز تهیه چلو گوشت مجلسی با زودپز

زمان آماده سازی مواد: 15 دقیقه

زمان مورد احتیاج برای پخت: 1 ساعت و 30 دقیقه

مراحل طرز تهیه چلو گوشت در زودپز

در روش درست کردن چلو گوشت داخل زودپز، احتیاج به زمان کمتری برای پخت وجود دارد. فقط در این روش، بهتر است آب کمتری برای پخت گوشت بهره ببرید، چون در هنگام پخت داخل زودپز، آب زیادی تبخیر نمی گردد و غذایتان آبکی خواهد شد. مراحل تهیه چلو گوشت در زودپز را می توانید در ادامه بخوانید.

مرحله اول: گوشت را با پیاز، سیر و دیگر ادویه ها تفت دهید

برای این که غذایتان در مدت زمان کمتری آماده گردد، می توانید از زودپز یاری بگیرید. بعد از تفت دادن پیازهای خلال شده و سیر، گوشت را در زودپز تفت دهید. به خاطر داشته باشید که به گوشت بعد از این که کمی تغییر رنگ داد، ادویه های دلخواه را اضافه کنید.

مرحله دوم: به گوشت، آب جوش اضافه کنید

اجازه دهید کمی ادویه ها، طعم خامی خود را از دست بدهند، سپس به آن آب جوش اضافه کنید. آب باید هم راستا با گوشت ها باشد. به زودپز آب زیادی اضافه نکنید، چون تبخیر این آب کم است و غذایتان در نهایت زیادی آبکی می گردد. اجازه دهید آب آغاز به حباب زدن کند و بجوشد. سپس درب ظرف را ببندید.

نکات مهم در طرز تهیه چلو گوشت با زودپز

لازم به یادآوری است که در طرز تهیه چلو گوشت با زودپز، به خاطر این که زمان کمی به پخت اختصاص داده اید، طعم گوشت تحت تاثیر قرار خواهد گرفت و به خوشمزگی چلو گوشت در قابلمه و پخت در طولانی مدت نخواهد شد. در این روش، گوشت فرصت زیادی برای لعاب انداختن نخواهد داشت.

بهتر است بعد از پخت چلو گوشت با زودپز، محتویات داخل زودپز را در یک قابلمه بریزید و درب آن را باز بگذارید. حدود 10 تا 15 دقیقه روی حرارت میانه قرار دهید تا آب آن غلیظ گردد. اگر از زودپز برقی استفاده می کنید، بعد از پخت درب زودپز را باز کنید و تایمر را روی 15دقیقه تنظیم کنید تا آب اضافی آن، بخار و چلو گوشتتان غلیظ گردد.

طرز تهیه چلو گوشت مجلسی رستورانی با رب گوجه

دستور اصلی پخت چلو گوشت بدون رب گوجه است ولی اگر بنا به طبع و سلیقه خودتان می خواهید از بهره ببرید، حتما رب را در مراحل ابتدایی به آن اضافه کنید. زمان اضافه کردن رب گوجه، در طرز تهیه چلو گوشت، بعد از تفت دادن گوشت با پیاز و سیر و ادویه جات است.

باید رب گوجه را همراه با گوشت کمی تفت دهید تا هم رنگ باز کند و هم طعم خامی آن از بین برود. سپس آب جوش را به آن اضافه کنید.

بیشتر بخوانید طرز تهیه کباب کوبیده مجلسی و حرفه ای

نکته کلیدی در طرز تهیه چلو گوشت با رب

اگر فراموش کردید که رب گوجه فرنگی را در همان مراحل ابتدایی با روغن و گوشت تفت دهید و آب جوش را اضافه کردید، تنها در صورتی رب گوجه فرنگی را به آب گوشت اضافه کنید که آن را در ظرفی جدا با میزانی روغن سرخ نموده باشید. بعد از این که رب از خامی در آمد، آن را به آبگوشت بیفزایید.

طرز تهیه چلو گوشت مجلسی رستورانی بدون رب

در مدل رستورانی طرز تهیه چلو گوشت، از رب گوجه فرنگی استفاده نمی گردد. بنابراین اگر می خواهید این غذا را برای مهمانی درست کنید، بهتر است رب را از دستور پخت غذا حذف کنید. در این روش حتما از زعفران دم نموده غلیظ بهره ببرید. زعفران را بعد از پخت و در 15 دقیقه انتهای اضافه کنید تا عطر آن ماندگار بماند.

طرز تهیه چلو گوشت مجلسی لای برنج

مرحله اول: گوشت را بپزید و برنج را جداگانه آبکش کنید

در طرز تهیه چلو گوشت لای برنج که به آن گوشت لاپلویی هم گفته می گردد، مثل روش های قبل گوشت را کاملا بپزید تا حدی که آب آن کاملا غلیظ گردد. در یک قابلمه جداگانه، میزانی آب و نمک و روغن بریزید. اجازه دهید آب بجوشد. برنج خیسانده و آب گرفته شده را به آن اضافه کنید. برنج که کمی نرم شد، آن را آبکش کنید. باید مغز برنج سفت و اطراف آن نرم باشد.

مرحله دوم: برنج و ماهیچه را در قابلمه بریزید

بعد از آبکش کردن، کف قابلمه را کمی روغن و زعفران دم نموده بریزید. ته دیگ دلخواهتان (سیب زمینی حلقه شده یا نان لواش) را کف قابلمه بگذارید. سپس نصف برنج را روی بریزید. ماهیچه های پخته شده را از آب آن جدا کنید و روی برنج قرار دهید. بقیه برنج آبکش شده را روی ماهیچه ها بریزید.

مرحله سوم: چلو گوشت لای پلو را دم کنید

کمی از آب ماهیچه ها را روی برنج بریزید و در ظرف را با دم کنی روی آن بگذارید. نباید آب ماهیچه ها زیاد باشد چون احتمال شفته شده برنج بالا می رود. اجازه دهید 1 تا 2 دقیقه داخل قابلمه بخار بیفتد. سپس حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید. 40 دقیقه صبر کنید تا برنج کاملا دم بکشد. سپس روی برنج را کمی زعفران دم نموده بریزید و آن را در ظرف مناسب سرو کنید.

بیشتر بخوانید طرز تهیه اکبر جوجه به روش مازندرانی

سوالات متداول

در چه صورت چلو گوشت نرم و لذیذ می گردد؟

در طرز تهیه چلو گوشت مجلسی و رستورانی مهم ترین نکته، گرفتن بوی زهم گوشت و جا افتادن آن است. به خاطر داشته باشید که هر چه گوشت با حرارت ملایم تری بپزد، خوشمزه تر خواهد شد. بنابراین بهتر است از هر روشی که استفاده می کنید، به این دو نکته دقت کنید تا در نهایت غذایی لذیذ و خوش طعم داشته باشید.

با چه سبزی هایی بوی زهم گوشت را بگیریم؟

استفاده از کرفس در طرز تهیه چلو گوشت، صرفا برای از بین بردن بوی زهم گوشت است. می توانید از سبزیجات دیگر مثل برگ بو، فلفل دلمه، هویج و … هم بهره ببرید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 15 مرداد 1401 بروزرسانی: 15 مرداد 1401 گردآورنده: maeaedu.ir شناسه مطلب: 951

به "طرز تهیه چلو گوشت مجلسی رستورانی به 6 روش با طعم عالی و لذیذ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه چلو گوشت مجلسی رستورانی به 6 روش با طعم عالی و لذیذ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید