طرز تهیه شربت زعفران ???? مجلسی به 4 روش (گلاب، آبلیمو، تخم شربتی و هل)

به گزارش آموزشگاه ما، طعم شربت زعفران برای ما ایرانی ها با هیچ دیگری قابل مقایسه نیست. ترکیب عطر زعفران و لیمو ترش تازه و گلاب که می تواند خستگی یک روز گرم تابستانی را از تنتان بیرون کند. اما آیا می دانید طرز تهیه شربت زعفران به روش مجلسی چگونه است؟ شربت زعفرانی دو رنگ چطور آماده می گردد؟ در این مقاله از سرویس در می توانید با طرز تهیه شربت زعفرانی خانگی خوشمزه به روش های مختلف آشنا شوید. در انتهای مقاله به سوالات متداول در خصوص درست کردن زعفران آشنا شوید.

طرز تهیه شربت زعفران ???? مجلسی به 4 روش (گلاب، آبلیمو، تخم شربتی و هل)

طرز تهیه شربت زعفران با تخم شربتی

مدت زمان آماده سازی: 60 دقیقه

مواد لازم برای تهیه شربت زعفرانی با تخم شربتی

  • زعفران ساییده نشده: 1 قاشق چای خوری
  • شکر: 2 لیوان فرانسوی دسته دار
  • تخم شربتی: 2 قاشق غذاخوری
  • گلاب: 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار
  • آب: 2 لیوان فرانسوی دسته دار

مراحل طرز تهیه شربت زعفرانی با تخم شربتی

استفاده از تخم شربتی در شربت زعفرانی طعم بسیار لذیذی به آن می بخشد. شما می توانید از این شربت برای پذیرایی از مهمان ها بهره ببرید و یا برای جلوگیری از گرمازدگی در فصل تابستان یک لیوان از آن را بنوشید. در ادامه می توانید با مراحل طرز تهیه شربت زعفرانی با تخم شربتی آشنا شوید.

مرحله اول؛ خیساندن تخم شربتی

در اولین مرحله از طرز تهیه شربت زعفران و گلاب با تخم شربتی باید تخم شربتی را درون یک لیوان بریزید. کمی آب گرم به آن اضافه کنید و برای 1 ساعت تخم شربتی را بخیسانید تا حجم آن دو برابر گردد.

مرحله دوم؛ آماده کردن زعفران

در این مرحله باید زعفران ها را داخل هاون بریزید و کاملاً پودر کنید. سپس آن ها را در یک لیوان بریزید و میزانی آب جوش به آن اضافه کنید. بعد از این که زعفران با آب جوش ترکیب شد، یک تکه یخ به آن اضافه کنید و یک نعلبکی روی لیوان قرار دهید تا زعفران کاملاً رنگ بگیرد.

بیشتر بخوانید: برترین برندهای زعفران در بازار ایران

مرحله سوم؛ جوشاندن آب و شکر

در این مرحله از طرز تهیه و زعفران به روش مجلسی باید شکر و آب را درون یک قابلمه بریزید. سپس قابلمه را با حرارت ملایم روی گاز قرار دهید. اجازه دهید شکر به آرامی در آب حل گردد و برای 30 تا 40 دقیقه بجوشد تا کاملاً غلیظ گردد.

مرحله چهارم؛ اضافه کردن سایر مواد به شربت زعفران

بعد از این که شربت زعفران غلیظ شد، در این مرحله از طرز تهیه شربت زعفرانی خانگی خوشمزه باید گلاب و زعفران دم کرده را به شهد اضافه کنید و مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید. اجازه دهید شربت برای 20 دقیقه دیگر بجوشد تا آماده گردد.

مرحله پنجم؛ درست کردن شربت

بعد از اینکه شربت به میزان جوشید، در آخرین مرحله از طرز تهیه شربت زعفران و گلاب باید شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید شربت خنک گردد. سپس 1 قاشق غذاخوری از شربت زعفران را درون یک لیوان بریزید. در صورت تمایل چند تکه یخ به آن اضافه کنید و بقیه لیوان را با آب خنک پر کنید.

در سرانجام تخم شربتی را اضافه کرده و شربت را به خوبی ترکیب نمایید. حال می توانید این شربت لذیذ را میل کنید. برای تزیین شربت زعفران می توانید از میزانی نعنای تازه خرد شده بهره ببرید.

طرز تهیه شربت زعفران و هل

مدت زمان آماده سازی: 30 دقیقه

مواد لازم برای تهیه شربت زعفران و هل

  • آب: 2 لیوان فرانسوی دسته دار
  • زعفران ساییده شده: 1 قاشق چای خوری
  • هل: 1 تا 2 عدد
  • شکر: 2 قاشق غذاخوری

مراحل طرز تهیه شربت زعفران و هل

یکی دیگر از روش هایی که می توانید برای درست کردن شربت زعفران از آن بهره ببرید، اضافه کردن میزانی به شربت زعفران است. ترکیب عطر هل و بسیار مجذوب کننده می گردد. پیشنهاد می کنیم حتماً این را امتحان کنید. در ادامه می توانید با روش طرز تهیه شربت زعفران و هل آشنا شوید.

مرحله اول؛ دم کردن زعفران

در اولین مرحله از درست کردن شربت زعفران و هل باید زعفران ساییده شده را با آب داغ و سپس میزانی یخ ترکیب کنید. یک نعلبکی روی لیوان قرار دهید و اجازه دهید زعفران به خوبی دم بکشد.

مرحله دوم؛ آماده کردن شهد شربت زعفران

برای درست کردن شهد شربت زعفران باید همچون روش قبل شکر و آب را در یک قابلمه با هم ترکیب کنید. اجازه دهید این ترکیب با شعله ملایم برای 20 تا 30 دقیقه بجوشد.

مرحله سوم؛ اضافه کردن همه مواد شربت به شهد زعفرانی

در این مرحله از طرز تهیه شربت زعفرانی بدون باید هل پودر شده را همراه با زعفران دم کرده به شربت اضافه کنید و آن را برای چند دقیقه دیگر بجوشانید.

مرحله چهارم؛ آماده کردن شربت زعفران

بعد از این که شربت زعفران به غلظت مناسب رسید، شعله گاز را خاموش کنید. اجازه دهید شربت کاملاً خنک گردد، سپس آن را داخل یک شیشه خشک و تمیز بریزید و در یخچال قرار دهید.

طرز تهیه شربت زعفران و آبلیمو

مدت زمان آماده سازی: 30 دقیقه

مواد لازم برای تهیه شربت زعفران و آبلیمو

  • زعفران دم کرده: 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار
  • آب لیمو ترش تازه: 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار
  • آب: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
  • شکر: 1/5 لیوان فرانسوی دسته دار

مراحل طرز تهیه شربت زعفران و آبلیمو

به جرات می توان گفت که شربت زعفران و آبلیمو یکی از خوش طعم ترین انواع شربت های سنتی ایرانی است که بسیار سریع و راحت آماده می گردد. بهتر است این شربت را با آب لیمو ترش تازه آماده کنید تا عطر و طعم بهتری پیدا کند. در ادامه می توانید با مراحل درست کردن شربت زعفران و آبلیمو آشنا شوید.

مرحله اول؛ آماده کردن شهد شربت زعفران

در اولین مرحله از آماده کردن شربت زعفران و آبلیمو باید شهد شربت را آماده کنید. برای این کار باید آب و شکر را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید آب آغاز به جوشیدن کند، سپس شعله گاز را کم کنید و شهد را برای 20 دقیقه روی حرارت قرار دهید.

مرحله دوم؛ اضافه کردن همه مواد شربت زعفران به شهد

بعد از این که شربت جوشید و به غلظت مناسب رسید، می توانید زعفران دم کرده و آب لیمو ترش تازه را به آن اضافه کنید. بعد از 5 دقیقه شعله گاز را خاموش کنید.

مرحله سوم؛ آماده کردن شربت

بعد از آماده شدن شربت، اجازه دهید تا خنک گردد. سپس آن را در یک شیشه خشک و تمیز بریزید و در یخچال قرار دهید. برای درست کردن شربت می توانید به میزان 1 تا 2 قاشق غذاخوری شربت داخل لیوان بریزید و سپس بقیه لیوان را با آب پر کنید و شربت خوشمزه تان را نوش جان کنید.

نکات و فوت فن های طرز تهیه شربت زعفرانی

*برای تهیه شربت زعفرانی می توانید به جای تخم شربتی از میزانی خاکشیر نیز بهره ببرید.

*توجه داشته باشید که اگر شهد شربت زعفران را با شعله زیاد آماده کنید، این شربت خیلی زود شکرک می زند.

*در طرز تهیه شربت زعفران بدون گلاب برای طعم دادن به شربت زعفرانی می توانید از عرق بیدمشک، عرق بهار نارنج یا میزانی هل نیز بهره ببرید.

*اضافه کردن یخ به زعفران موجب می گردد تا به آن شوک وارد گردد و بهتر رنگ بدهد.

*برای نگهداری این شربت می توانید آن را در یک شیشه خشک و تمیز بریزید و تا چند هفته در یخچال قرار دهید.

*اگر بعد از آماده شدن شربت زعفران، غلظت آن زیاد بود یا بعد از مدتی شکرک زد، می توانید میزانی آب جوش به آن اضافه کنید و چند دقیقه بجوشانید و سپس دوباره در شیشه بریزید.

*طرز تهیه شربت زعفران برای نیز درست به همین روش آماده می گردد، تنها می توانید لیمو ترش را از مواد اولیه آن حذف کنید و از گلاب یا هل برای طعم دادن به شربت استفاده نمایید.

*طرز تهیه شربت زعفران برای 10 نفر نیز به همین روشی که ذکر شد انجام می گردد. تنها باید مواد لازم برای تهیه شربت را چند برابر کنید.

*در طرز تهیه شربت زعفرانی نذری معمولاً از گلاب استفاده می گردد.

*برای طرز تهیه شربت زعفران با عسل می توانید از ترکیب عسل، زعفران، گلاب یا آبلیمو بهره ببرید.

*در طرز تهیه شربت زعفران غلیظ می توانید از میزان زعفران بیشتری در شربت بهره ببرید.

سوالات متداول

برای خوش عطر و طعم شدن شربت زعفران از چه چیزی استفاده کنیم؟

برای اینکه شربت زعفران شما خوش عطر و طعم گردد می توانید از میزانی گلاب، هل یا آب لیمو ترش تازه بهره ببرید.

برترین روش دم کردن زعفران برای تهیه شربت زعفران چیست؟

برای دم کردن زعفران باید آن ها را در هاون بریزید و کاملاً پودر کنید. سپس آن ها را در یک لیوان بریزید و میزانی آب جوش به آن اضافه کنید. بعد از این که زعفران با آب جوش ترکیب شد، یک تکه یخ به آن اضافه کنید و یک نعلبکی روی لیوان قرار دهید تا زعفران کاملاً رنگ بگیرد.

منبع: افق کوروش
انتشار: 19 تیر 1401 بروزرسانی: 19 تیر 1401 گردآورنده: maeaedu.ir شناسه مطلب: 926

به "طرز تهیه شربت زعفران ???? مجلسی به 4 روش (گلاب، آبلیمو، تخم شربتی و هل)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شربت زعفران ???? مجلسی به 4 روش (گلاب، آبلیمو، تخم شربتی و هل)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید