قرص لوبل چیست و مصرف آن چه عوارضی دارد؟

به گزارش آموزشگاه ما، قرص لوبل (Levebel) با نام دیگر (Levetiracetam) از داروهای ضد صرع است که می تواند به تنهایی یا به همراه سایر داروهای ضد تشنج برای کاهش و کنترل حملات تشنج تجویز شود. سرگیجه، افسردگی، تمایلات خودکشی، خواب آلودگی، عفونت و احساس ضعف برخی از عوارض قرص لوبل است.

قرص لوبل چیست و مصرف آن چه عوارضی دارد؟

با ما همراه باشید و درباره وبلاگ هیچکس بیشتر بدانید.

خبرنگاران | سرویس سلامت - تشنج شرایطی است که در آن فرد تعادل خود را از دست داده و برای چند دقیقه هوشیاری خود را از دست می دهد. تشنج همانند صرع از بیماری های عصبی است که با مصرف دارو می توان آن را کنترل کرد و تعداد دفعات حمله را به حداقل رساند. به این منظور داروهایی همچون قرص کاربامازپین و قرص والپرت سدیم وجود دارند. قرص لوبل یکی دیگر از این داروهاست که در ادامه قصد داریم با موارد مصرف و عوارض احتمالی آن آشنا شویم.

چرا دچار تشنج می شویم؟

تشنج یک حمله عصبی ناشی از اختلال در فعالیت الکتریکی مغز است و بصورت حرکات غیر ارادی در بدن، چشم ها و بخش های مختلف بدن بروز می کند. بروز این حالت می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. بیماری صرع یکی از زمینه هایی است که باعث ایجاد تشنج های جزئی می گردد. دیگر عوامل می تواند شامل آسیب های مغزی، عفونت های مغزی، تب شدید، فشار خون بسیار بالا، کاهش شدید قند خون و... باشد.

حمله تشنج ممکن است از چند ثانیه تا حدود 15 دقیقه به طول انجامد. همچنین ممکن است فرد قبل از اینکه تشنج کند علائمی مثل سرگیجه، تاری دید، اضطراب، لرزش پاها و یا سردرد را در بدن خود احساس کند. استفاده از داروهای مرتبط در این زمینه می تواند تعداد و شدت حملات را کاهش داده و آن ها را تحت کنترل در بیاورد.

قرص لوبل چیست؟

قرص لوبل (Levebel) با نام دیگر (Levetiracetam) از داروهای ضد صرع است که معمولا برای درمان تشنج های جزئی، تشنج های میوکلونیک و تشنج های تونیک کلونیک تعمیم یافته استفاده می گردد. این دارو با کاهش جریان الکتریکی غیرطبیعی سلول های مغزی، به تنهایی یا همراه با سایر داروهای ضد صرع جهت کاهش حملات تشنج استفاده می گردد. توجه داشته باشید که مصرف داروی لوبل صرع را درمان نمی کند و تنها برای کنترل تشنج مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو به صورت قرص، محلول خوراکی و محلول تزریقی وجود دارد.

نام های دیگر، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی

نام های دیگر لوتیراستام
موارد مصرف حملات تشنجی

صرع نسبی

عوارض سرگیجه، افسردگی، تمایلات خودکشی، خواب آلودگی، عفونت، ضعف، استفراغ، سردرد، افزایش فشار خون، رفتارهای غیرطبیعی همچون آشفتگی، اضطراب، بی تفاوتی، تغییرات احساسی، خشم، نگرانی، اختلال شخصیتی و تحریک پذیری
تداخل دارویی سولامر، کتورالک، ارلیستات، کاربامازپین، داروهای آنتی هیستامین، بنزودیازپین ها، اپیوئیدها، ضدافسردگی های سه حلقه ای، داروهای خواب آور و الکل

مقدار و نحوه مصرف قرص لوبل

میزان مصرف این دارو باید توسط پزشک معین گردد اما به طور معمول به منظور کنترل حملات تشنجی و صرع نسبی در بزرگسالان مقدار 500 میلی گرم از دارو به صورت خوراکی یا وریدی، روزانه دو بار مصرف می گردد. حداکثر میزان مصرف روزانه این دارو 3000 میلی گرم است. مقدار مصرف دارو در بچه ها با توجه به شرایط، سن و وزن آن ها توسط پزشک محاسبه می گردد.

نکاتی که در ارتباط با مصرف داروی لوبل باید بدانید

  1. لوبل را می توان قبل یا بعد از غذا مصرف کرد.
  2. دارو را مطابق دستور پزشک مصرف کنید.
  3. در صورتی که این دارو دو نوبت در روز برای شما تجویز شده است، بهترین زمان مصرف آن صبح ها و عصرها می باشد.
  4. در صورت بارداری یا اقدام به بارداری پزشک خود را مطلع نمایید.
  5. چنانچه در دروان شیردهی به سر می برید حتما با مشورت پزشک از این دارو استفاده کنید.
  6. اگر در طول مصرف داروی لوبل دچار حساسیت های پوستی شدید به پزشک مراجعه کنید.
  7. هیچ گاه لوبل را به یکباره قطع نکنید. قطع مصرف این دارو باید بصورت تدریجی و تحت نظر پزشک انجام گردد.
  8. موقع تغییر حالت بدن مثل نشستن و ایستادن به دلیل احتمال افتادن، بیمار باید دقت بیشتری داشته باشد.
  9. از انجام فعالیت هایی که نیاز به هوشیاری کامل دارند (مثل رانندگی) در طول درمان با داروی لوبل اجتناب کنید.
  10. در صورت سابقه مسائل کلیوی، کبدی و حساسیت دارویی به پزشک خود اطلاع دهید.
  11. حتی در صورتیکه احساس بهبودی داشتید درمان خود را ادامه داده و طبق برنامه منظم به پزشک خود مراجعه کنید.
  12. مصرف این دارو ممکن است خطر ابتلا به افکار و رفتار خودکشی را افزایش دهد. به همین منظور بیماران تحت درمان با این دارو باید تحت نظارت قرار بگیرند.

توصیه ها و مراقبت های پرستاری

  • دوز دارو در بیماران با نارسایی کبدی شدید و نیز در بیماران با نارسایی کلیوی و یا تحت دیالیز باید با احتیاط و تعدیل دوز صورت گیرد.
  • در حین درمان با لوبل شرایط ذهنی، عملکرد کلیه، سی بی سی، مقدار هموگلوبین و مقدار مصرف و دفع مایعات باید بررسی گردد.

امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. خواهشمندیم درصورتیکه تجربه مصرف این دارو را داشته و دیدگاهی در این باره دارید با دیگر خوانندگان مجله خبرنگاران در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.

برگرفته از: drugs

منبع: setare.com
انتشار: 18 اسفند 1399 بروزرسانی: 18 اسفند 1399 گردآورنده: maeaedu.ir شناسه مطلب: 317

به "قرص لوبل چیست و مصرف آن چه عوارضی دارد؟" امتیاز دهید

189 کاربر به "قرص لوبل چیست و مصرف آن چه عوارضی دارد؟" امتیاز داده اند | 3.9 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قرص لوبل چیست و مصرف آن چه عوارضی دارد؟"

9 دیدگاه

رضا 16 آذر 1400

سلام بابای من تومور مغزی داشت بعد عمل کردیم الان 2ماه بعدیک پاش بعضی وقتا بی حس میشه قرص لوبل 500هم مصرف میکنه امکان داره از قرص لوبل باشه؟

پاسخ به رضا

زهرا 28 مهر 1400

سلام من 7ساله که دچار تشنج شدم اولش قرص دپاکین و لوبل500مصرف میکردم بعدازچندوقت دچارحساسیت شدم و دپاکین رو قطع کردم الان پنج ساله لوبل 1000میخورم و ازدواج کردم آیا این قرص باعث ناباروری میشود؟ ممنون میشوم اگه جوابم رو بدهید باتشکر

پاسخ به زهرا

آرش دهنو 31 شهریور 1400

سلام
من 42 سالمه سه روز پیش نشسته بودم توی ماشین میخواستم حرکت کنم حالت تشنج بهم دست داد تقریبا بیهوش شدم چشمم باز کردم توی بیمارستان بودم قبلش هم اصلا علائمی نداشتم فقط گهگاهی سردرد داشتم
دکتر که برده بودنم قرص لوبل هزار برام نوشتن تعجب کردم من سابقه تشنج و حتی خانواده و فامیل هم سابقه تشنج نداشتن
راهنمایی میکنید لطفا

پاسخ به آرش دهنو

امین 30 فروردین 1401

سلام خودرا چک کنید ممکنه تومور مغزی یا مشکل مغزی واستون پیش اومده

پاسخ به امین

مونا 16 مرداد 1400

سلام من نزدیکه1سال دپاکین مصرف کردم بعد سوگین بوداین قرص عوضش کردند برام الان لوبل مصرف میکنم لطفا الان نزدیک چند ماهه موهام ریزش پیداکردند و همیشه خشمگین هستم ایا عوارض این قرصه؟

پاسخ به مونا

محمد حسین محمودی 8 مرداد 1400

سلام دخترم به طور اتفاقی بدون هیچ سابقه یا زمینه ی دچار یک حالت مانند تشنج شد بردم دکتر تشخیص ندادن براش دارو عفونی و تشنجی تجویز کردن بعد حدود ده روز در بیمارستان خودم با تعهد مرخصش کردم قرص عفونی را قطع کردم الان قرص لوبل مصرف میکنه ولی هنوز تشخیص نهائی داده نشده لطفا کمکم کنین چیکار کنم

پاسخ به محمد حسین محمودی

مارال 31 تیر 1400

دخترم 22 ساله 7 ساله لوبل میخوره والان دچار افسردگی شده سه ماه نصف ترانکوپین 25 میخوره برای رفع افسردگی که عوارض لوبل میباشد چه باید بخورد ممنون

پاسخ به مارال

افسانه 22 مرداد 1400

سلام
34 سالمه و ه مدت 4 سال قرص لوبل مصرف میکنم تو این مدت دچار ریزش مو و سفیدیه مو شدم خیلی پرخاشگر شدم و افسردگی نیز دارم
خاستم مشورت کنم باهاتون آیا مصرفشو قطع کنم یا نه
تازگیا هم تاریه دید اومده سراغم
لطفا راهنماییم کنید
ممنون

پاسخ به افسانه

جلیل محمدی 24 بهمن 1401

سلام با مشورت پزشک قابل قط کردن تدریجی هست بدون پزشک قط نکن

پاسخ به جلیل محمدی
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید