3 مدل طرز تهیه ترشی کلم بروکلی فوری بدون احتیاج به پخت
به گزارش آموزشگاه ما، ترشی کلم بروکلی از جمله انواع مجلسی و رستورانی است که طرز تهیه آن به صورت ساده یا با سبزیجات دیگر، هم راحت است و هم فوری چون در بعضی دستورها احتیاج به پخت ندارد. در این مقاله از در علاوه بر طرز تهیه ترشی کلم بروکلی به 3 روش، نکات و فوت و فن های طرز تهیه و روش نگهداری صحیح ترشی کلم بروکلی را هم به شما یاد می دهیم.
مواد لازم برای تهیه ترشی کلم بروکلی ساده
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
کلم بروکلی | 500 گرم |
آب | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
سرکه سفید | 3 لیوان فرانسوی دسته دار |
نمک | 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار |
سیر | 6 حبه |
فلفل قرمز تند | 6 عدد |
شوید و ترخون | چند شاخه (به میزان دلخواه) |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 15 دقیقه
مدت زمان رسیدن ترشی کلم بروکلی: 10 تا 14 روز
مراحل طرز تهیه ترشی کلم بروکلی بدون پخت
برای درست کردن ترشی کلم بروکلی ساده از سبزیجات دیگر مثل هویج و بادمجان و کلم سفید استفاده نمی گردد و فقط برش های کلم بروکلی در سرکه و آب خوابانده می گردد. این روش تهیه ترشی کلم بروکلی خانگی احتیاج به پخت هم ندارد.
مرحله اول: کلم بروکلی را بشویید
در اولین قدم از طرز تهیه ترشی کلم بروکلی، کلم ها را در یک قابلمه بریزید و روی آن ها را با آب سرد بپوشانید. قسمت گل و ساقه را جدا کنید. به آب، کمی نمک یا سرکه اضافه کنید تا گل و لای و حشرات موجود در آن از بین برود.
حدود 5 دقیقه کلم بروکلی را در آب و نمک بخیسانید و بعد آبکش کنید. کلم بروکلی ها را در مجاورت دمای محیط و روی یک پارچه قرار دهید تا زود خشک شوند. شوید و ترخون را هم بشویید و صبر کنید تا کاملا خشک شوند و آب نداشته باشند.
در صورت تمایل می توانید انواع سرکه سفید و قرمز و نمک را از فروشگاه های به روش های خرید و اینترنتی تهیه کنید.
مرحله دوم: آب، سرکه و نمک را بجوشانید
در این فاصله که کلم ها در حال خشک شدن هستند، آب، سرکه و نمک را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. صبر کنید تا محلول، آغاز به جوشیدن کند و نمک کاملا حل گردد. سپس حرارت را خاموش نموده و صبر کنید تا محلول آماده شده از دما بیفتد و کمی سرد گردد.
در این فاصله پوست سیرها با بگیرید ولی بهتر است آن ها را خرد یا له نکنید و به صورت حبه درسته در ترشی بیندازید. فلفل ها را می توانید به میزان دلخواه خرد کنید، در غیر این صورت آن ها را هم به صورت درسته در ترشی بیندازید. سیر و فلفل را کاملا خشک کنید که رطوبت نداشته باشند.
مرحله سوم: کلم بروکلی و سبزیجات را در شیشه بریزید
در این مرحله یک بطری شیشه ای تمیز و خشک را انتخاب کنید. داخل شیشه چند حبه سیر و یک یا دو شاخه شوید و ترخون (هر کدام که در دسترس داشتید)، بریزید. کلم بروکلی های خشک شده را به شیشه اضافه کنید. لابه لای کلم ها را فلفل قرمز و دوباره چند حبه سیر و چند شاخه سبزی قرار دهید. همه لایه ها را تکرار کنید تا مواد تمام شوند.
مرحله چهارم: محلول سرکه را اضافه کنید
در مرحله پایانی درست کردن ترشی کلم بروکلی، وقتی همه مواد را به صورت لایه لایه روی هم چیدید، محلول نمک، آب و سرکه را به شیشه اضافه کنید. درب ظرف را محکم ببندید. ترشی را در دمای محیط و بیرون یخچال به مدت 10 روز تا دو هفته نگه دارید تا ترشی برسد و بعد آن را سرو کنید.
مواد لازم برای تهیه ترشی کلم بروکلی با شکر
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
کلم بروکلی | 500 گرم |
آب | 5 لیوان فرانسوی دسته دار |
نمک دریا | 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار |
شکر | 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار |
سرکه سفید یا سرکه سیب | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
ادویه ترشی | 2 قاشق چای خوری |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 15 دقیقه
مدت زمان رسیدن ترشی کلم بروکلی با شکر: 7 روز
مراحل طرز تهیه ترشی کلم بروکلی با شکر
برای آن دسته از افرادی که می خواهند یک ترشی کلم بروکلی رستورانی و متفاوت تهیه نمایند، این دستور تهیه، عالی است. در این روش از تهیه ترشی کلم بروکلی رستورانی، ترشی خیلی ترش نمی گردد و طعم آن ملایم تر خواهد بود. برای شکر می توانید از شکر سفید ارگانیک هم بهره ببرید.
مرحله اول: مواد ترشی را با هم بجوشانید و آبکش کنید
کلم بروکلی ها را به خوبی بشویید و صبر کنید تا آب خود را از دست بدهند، اما لازم نیست مثل روش قبل کاملا خشک شوند چون در محلول سرکه قرار است بجوشند. سپس در یک قابلمه آب، نمک، شکر و سرکه را بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به حالت جوش برسد. سپس به مدت 2 تا 3 دقیقه کلم بروکلی هایی را که شسته و آبکش نموده بودید، در محلول در حال جوشیدن بریزید.
مرحله دوم: کلم بروکلی را آبکش کنید
بعد از 3 دقیقه حرارت را خاموش کنید. یک آبکش را روی یک قابلمه بگذارید و موادی را که جوشانده اید، در آن برگردانید. آبکش حاوی کلم بروکلی را زیر آب سرد بگیرید تا رنگ آن تیره نگردد. محلول سرکه را در قابلمه نگه دارید.
شما می توانید شکر را از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی تهیه کنید.
مرحله آخر: کلم بروکلی و محلول سرکه را در شیشه بریزید
در این مرحله، کلم بروکلی داخل آبکش را در یک شیشه درب دار تمیز و خشک بریزید. ادویه ترشی را لا به لای کلم ها بریزید. محلول شکر، نمک، سرکه و آب را که جوشانده بودید و در قابلمه نگه داشته اید را، روی کلم بروکلی های داخل شیشه بریزید.
مایه ترشی یا همان محلول سرکه باید روی ترشی را بپوشاند. سپس درب آن را محکم ببندید. شیشه ترشی کلم بروکلی را در یخچال قرار دهید. یک هفته بعد می توانید ترشی را سرو کنید.
نکته: ادویه ترشی کلم بروکلی و دیگر انواع ترشی ایرانی شامل سیاه دانه، پودر تخم گشنیز، گلپر، فلفل قرمز، فلفل سیاه، رازیانه، پودر زیره سبز، پودر جوز هندی و دارچین است که به میزان دلخواه با هم ترکیب می شوند. این ادویه را می توانید از عطاری ها هم تهیه کنید.
بیشتر بخوانید:
روش تهیه ترشی ساقه کلم بروکلی
یکی از محبوب ترین ترشی هایی که با کلم بروکلی درست می گردد، ترشی ساقه کلم بروکلی است. در این ترشی، گل های کلم بروکلی جدا می شوند و ساقه ها به قطعات باریک تر خرد شده و ترشی می شوند.
روش درست کردن ترشی ساقه کلم بروکلی کاملا مشابه طرز تهیه ترشی کلم بروکلی است اما یک راه مجذوب کننده و هنرمندانه این است که ساقه ها را به صورت حلقه ای برش بزنید. سپس برش ها را با قالب شکل دهید.
استفاده از قالب هایی به شکل ستاره، دایره ای، قلب و … می تواند باعث زیبا شدن ظاهر ترشی شما گردد. در کنار ساقه های قالب زده شده کلم بروکلی، می توانید سبزیجات دیگر مثل بادمجان، خیار، هویج و … را هم قالب بزنید و همه را با هم ترشی کنید. این ترشی معمولا مناسب تزیین غذاها یا پیش غذاهای مهمانی است.
شما می توانید را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
روش تهیه شور کلم بروکلی
کافی است برای درست کردن شور کلم بروکلی این نسبت ها را رعایت کنید: 15 پیمانه آب (هر پیمانه ای که مد نظرتان است)، 1 پیمانه نمک و 1 پیمانه سرکه سفید. این محلول احتیاج به جوشاندن ندارد ولی حتما از آب جوشیده سرد شده بهره ببرید و نمک را قبل از اضافه کردن به شیشه شوری کلم بروکلی، با آب حل کنید. میزان کلم بروکلی باید به حدی باشد که این میزان محلول کاملا روی کلم ها را بپوشاند.
نکات مهم در طرز تهیه ترشی کلم بروکلی
- در طرز تهیه ترشی کلم بروکلی هم می توانید از سرکه سیب (طرز تهیه سرکه سیب) بهره ببرید و هم از سرکه سفید. اما ترشی کلم با سرکه سفید محبوب تر است.
- آبی که با سرکه مخلوط می کنید حتما باید جوشیده و سرد شده باشد. می توانید آب و سرکه را با هم حرارت دهید.
- برای این که بابت کشته شدن میکروب ها یا حشره های موجود در کلم بروکلی (خواص کلم بروکلی) خیال تان راحت گردد، می توانید کلم ها را در یک آبکش بریزید، سپس آبکش را در آب جوش قرار دهید. حدود 3 دقیقه صبر کنید و بعد کلم ها را زیر آب سرد بگیرید و بشویید. قبل از این که کلم بروکلی نرم گردد و بپزد، حتما آن ها را از آب جوش خارج کنید.
- در روش درست کردن ترشی کلم بروکلی بدون پخت، قبل از این که کلم بروکلی ها را در بطری شیشه ای بریزید، مطمئن شوید که خشک شده اند و آب اضافی ندارند. در صورتی که کلم ها خیس باشند، احتمال کپک زدن ترشی وجود دارد.
- می توانید در صورت دلخواه از سبزیجات معطر تازه دلخواه در طرز تهیه ترشی کلم بروکلی بهره ببرید. شوید و ترخون دو سبزی خوش عطر و طعم هستند که ترشی شما را خوشمزه تر خواهند کرد.
- فلفل قرمز را بهتر است به صورت درسته یا خرد شده بهره ببرید. فرقی نمی کند فلفل هایی که به کار می برید خشک باشند یا تازه. بهتر است از پودر فلفل قرمز تند در طرز تهیه ترشی کلم بروکلی استفاده نکنید.
- برای طرز تهیه ترشی کلم بروکلی و هویج، علاوه بر تکه های کلم بروکلی، به میزان دلخواه، هویج را بشویید و به صورت حلقه ای یا شکل های دلخواه خرد کنید و با کلم بروکلی در بطری بریزید و سرکه را اضافه کنید. مراحل تهیه این ترشی ترکیبی را مانند یکی از روش های بالا دنبال کنید.
- برای طرز تهیه ترشی کلم بروکلی و بادمجان، به میزان دلخواه، بادمجان را بشویید و با پوست یا بدون پوست، خرد کنید. بادمجان ها را باید کاملا خشک شوند، سپس همراه با کلم بروکلی در بطری بریزید و شور کلم بروکلی یا ترشی کلم بروکلی با سرکه، مانند روش اول درست کنید.
- طرز تهیه ترشی کلم بروکلی و گل کلم هم مشابه روش اول است و همراه با کلم بروکلی، کلم سفید هم اضافه می گردد. بقیه مراحل را مانند روش اول دنبال کنید.
- برای طرز تهیه ترشی کلم بروکلی و قارچ، به مواد ترشی، علاوه بر کلم بروکلی، قارچ دکمه ای هم اضافه کنید. قارچ ها را بعد از شستن، به خوبی خشک کنید و در بطری بیندازید. بقیه مراحل را مانند روش اول دنبال کنید.
روش صحیح نگهداری از ترشی کلم بروکلی
- برای این که هیچ هوایی داخل شیشه ترشی نماند، بعد از بستن درب شیشه ترشی، آن را به مدت 24 ساعت به صورت وارونه قرار دهید و بعد آن را برگردانید.
- روش دوم هواگیری این است که شیشه ترشی در بسته را به مدت 20 دقیقه در آب در حال جوش بگذارید. آب باید تا نیمه بطری ها بیاید. سپس بطری ها را از آب خارج کنید.
- شیشه هایی را که برای نگهداری ترشی کلم بروکلی استفاده می کنید، حتما کاملا تمیز و خشک کنید. وجود کوچک ترین آلودگی و رطوبت در شیشه باعث کپک زدن ترشی خواهد شد. سایر دلایل کپک زدن ترشی را می دانید؟
- به محض این که درب شیشه ترشی را باز کردید، آن را در یخچال قرار دهید تا کپک نزند.
- بهتر است شیشه هایی که برای تهیه ترشی کلم بروکلی استفاده می کنید، سایز خیلی بزرگی نداشته باشد تا زودتر مصرف گردد و کپک نزند.
- ترشی کلم بروکلی را تا زمان رسیدن و جا افتادن در جای خنک و دور از تابش آفتاب در دمای محیط بگذارید.
بیشتر بخوانید:
فوت و فن های خوشمزه شدن ترشی کلم بروکلی
ترشی کلم بروکلی چند روز بعد قابل استفاده است؟
حدود 10 روز تا 2 هفته بعد از ترشی انداختن، می توانید ترشی کلم بروکلی را مصرف کنید.
ادویه و سبزی ترشی کلم بروکلی شامل چه مواردی است؟
ادویه ترشی کلم بروکلی و دیگر انواع ترشی ایرانی شامل سیاه دانه، پودر تخم گشنیز، گلپر، فلفل قرمز، فلفل سیاه، رازیانه، پودر زیره سبز، پودر جوز هندی و دارچین است که به میزان دلخواه با هم ترکیب می شوند. این ادویه را می توانید از عطاری ها هم تهیه کنید.
برای سبزی ترشی کلم بروکلی، می توانید از سبزی های تازه مثل ترخون و شوید تازه یا خشک بهره ببرید. بعلاوه می توانید را در این ترشی هم به کار ببرید.
منبع: افق کوروش