طرز تهیه خورشت آلو اسفناج ایرانی؛ با گوشت و آلو ????

به گزارش آموزشگاه ما، خورشت آلو اسفناج یکی از خورش های خوشمزه و مجلسی ایرانی است که بیشتر در مهمانی ها تهیه می گردد. خورشت آلو اسفناج بسیار سالم و برای بدن مفید است. خورشت آلو اسفناج به واسطه اسفناجی که در آن استفاده می گردد که سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی که برای تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از سرطان، سلامت پوست و مو و استحکام استخوان مفید است. رایج ترین گوشت مصرفی در پخت خورشت آلو اسفناج گوشت گاو یا گوسفند است. البته می توان در این غذا از گوشت بوقلمون نیز استفاده کرد. اگر شما هوادار غذاهای گیاهی و بدون گوشت هستید، می توانید این غذا را بدون گوشت بپزید. در ادامه مواد لازم و طرز تهیه خورشت آلو اسفناج را توضیح می دهیم. در خبرنگاران بلاگ با ما همراه شوید.

طرز تهیه خورشت آلو اسفناج ایرانی؛ با گوشت و آلو ????
مواد لازم برای خورشت الو اسفناج
گوشت گوسفند300 گرم
آلو خورشتی200 گرم
اسفناج500 گرم
پیاز2 عدد میانه
سیر2 حبه
تره200 گرم
روغن مایعبه اندازه لازم
نمک، زردچوبه و فلفل سیاهبه اندازه لازم

دستور تهیه خورشت آلو اسفناج :

  • در مرحله اول برای تهیه خورشت آلو اسفناج (spinach)، پیازها را پوست بگیرد و بشویید. سپس آن ها را با یک چاقوی مناسب به صورت خلالی خرد کنید.
  • سپس یک قابلمه مناسب را انتخاب کنید و درون آن اندازهی روغن بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید تا روغن داغ گردد. سپس پیاز خردشده را به آن اضافه کنید و تفت دهید. بعد از اینکه اندازهی پیاز نرم شد، به آن زردچوبه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا با پیاز و زردچوبه کاملاً مخلوط و یکدست شوند. تفت دادن را کمی ادمه دهید.
  • در مرحله بعد گوشت را که از قبل پاک نموده و شسته اید و بر روی تخته آشپزخانه با یک چاقوی تیز به ابعاد خورشتی خرد نموده اید را به قابلمه اضافه کنید. گوشت را تفت دهید تا رنگ آن سرخ گردد و رنگش تغییر کند. بعد از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد، 3 پیمانه آب جوش را به قابلمه اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم پخته گردد.
  • در گام بعدی سیر را پوست بگیرید و بشویید و به همراه دیگر پیاز به جامانده به صورت نگینی خرد کنید. سپس یک تابه را انتخاب کنید و درون آن روغن بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید تا روغن داغ گردد، سپس پیاز و سیر خرد شده را به تابه اضافه کنید تفت دهید و اجازه دهید تا اندازهی نرم شوند.
  • سپس اسفناج و تره را پاک کنید و بشویید و بر روی تخته آشپزخانه با یک چاقوی تیز به صورت ساطوری خرد کنید و آن را به تابه اضافه کنید. اندازهی اسفناج و تره را تفت دهید تا رنگ آن ها تغییر کند و سرخ شوند. دقت کنید که سرخ کردن بیش از حد باعث از بین رفتن خواص سبزیجات می گردد. بعد از اینکه گوشت را امتحان کردید و مطمئن شدید که نیم پر است، سپس سبزیجات را به قابلمه گوشت اضافه کنید و هم بزنید و در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید خورشت با حرارت کم اجاق گاز کاملاً جا بیفتد و اصطلاحاً روغن بیندازد. بعد از اینکه گوشت های خورشت کاملا پخته شدند به قابلمه به اندازه لازم نمک و فلفل اضافه کنید.
  • برای اضافه کردن آلوها به خورشت آن ها را حداقل نیم ساعت در آب بگذارید تا کاملاً خیس بخورند و سپس 20 دقیقه پایانی آماده شدن خورشت آن را به قابلمه اضافه کنید.

دقت کنید که اگر زودتر آلوها را اضافه کنید، با توجه به اینکه آلوها بافت نازکی دارند، ممکنه در خورشت له بشوند.

  • و در نهایت در لحظات پایانی آماده شدن خورشت آلو اسفناج برای ایجاد طعم بهتر می توانید یک قاشق غذا خوری آبلیمو تازه یا آبغوره به قابلمه اضافه کنید.

نکاتی در تهیه خورشت آلو اسفناج:

  • اگر گوشت قرمز را دوست ندارید یا مشکل فشار خون دارید. می توانید از گوشت سفید مثل مرغ و یا بوقلمون بهره ببرید. فقط کافی است به جای گوشت گوسفند از 500 تا 700 گرم گوشت مرغ یا بوقلمون بهره ببرید و سایر مراحل که در بالا گفته شد را دنبال کنید.
  • در منطقه ها شمالی کشور به خصوص گیلان در تهیه خورش آلو اسفناج از رب انار و گردو سابیده شده استفاده می نمایند.
  • استفاده از رب انار در این غذا سلیقه ای است ولی پیشنهاد می گردد حتما از گردو بهره ببرید. گردو به دلیل طبع گرمی که دارد، انتخاب مناسبی برای متعادل کردن طبع خنک این خورشت است.
  • اگر رژیم غذایی شما گیاهخواری است، می توانید در تهیه خورش آلو اسفناج، از گوشت استفاده نکنید و از همان مواد اولیه و روش تهیه بهره ببرید و فقط گوشت را حذف کنید.
  • برای افزودن عطر و طعم بی نظیر به خورشت آلو اسفناج، می توانید یک قاشق غذا خوری زعفران دم نموده در انتهای آماده شدن خورشت، به قابلمه اضافه کنید.
  • طرز تهیه خورشت آلو اسفناج که در بالا آن را شرح دادیم برای چهار نفر به هنگام ناهار مناسب است. در صورت کم یا زیاد شدن افراد، نسبت مواد اولیه را تغییر دهید. البته می توانید مواد مورد علاقه خود به طور مثال آلو را به دلخواه و بدون در نظرگیری تعداد افراد کم و زیاد کنید.
منبع: اُکالا
انتشار: 26 فروردین 1401 بروزرسانی: 26 فروردین 1401 گردآورنده: maeaedu.ir شناسه مطلب: 850

به "طرز تهیه خورشت آلو اسفناج ایرانی؛ با گوشت و آلو ????" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورشت آلو اسفناج ایرانی؛ با گوشت و آلو ????"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید