غذاهای خیابانی استانبول
به گزارش آموزشگاه ما، استانبول دروازه ای است میان دو قاره آسیا و اروپا و به همین دلیل دارای انواع و اقسام فرهنگ های رنگارنگ در میان مردم می باشد. از این رو طبیعی است که از نظر غذا و خورد و خوراک، شاهد تنوع بسیار زیادی در این شهر باشیم. مرکز فرهنگ اروپا یعنی استانبول، یکی از محبوب ترین مقاصد گردشگری در جهان بوده که سالانه جمعیت بسیار زیادی برای مشاهده فرهنگ رنگارنگش، از سرتاسر جهان به سوی خود جذب نموده و آنقدر تنوع غذایی بالایی دارد، که بی شک می توان آن را یک معدن طلای بزرگ از نظر غذاهای خوش آب و رنگ و لذیذ دانست و این سوال را برایتان ایجاد میکند که در استانبول کجا غذا بخوریم . البته این معدن بزرگ غذایی را می توان به دو قسمت تقسیم نمود. یکی غذاهای رستوران های شیک و مجلل شهر و دیگری غذاهای خیابانی استانبول که بسیار برای گردشگران تور استانبول هوس انگیز است.
اما چیزی که شاید گردشگران ندانند این است که بزرگ ترین اشتباهی که می توان در این شهر انجام داد، نخوردن غذاهای خیابانی استانبول است. چرا که آنقدر لذیذ و خوش طمع اند که در بسیاری از موارد، با اخلاف چشمگیری از غذاهای شیک رستوران ها پیشی گرفته و خود را در صدر فهرست غذاهای محبوب استانبول می نشانند. پس با ما همراه باشید تا مروری کنیم به غذاهای خیابانی استانبول.
نان سیمیت
اولین کاری که پس از طلوع خورشید هر گردشگری انجام می دهد، خوردن صبحانه در هتل است. اما باید بدانید، اگر بخواهید این روند را در تور استانبول پیش بگیرید، یک اشتباه کاملا محرز را انجام داده اید! چرا که لذیذ ترین صبحانه این شهر در دکه های کوچک کنار خیابان، که غذاهای خیابانی استانبول را می فروشند، به فروش می رسد. دکه هایی که مردم را از تمامی اقشار جامعه، فقیر و غنی، کنار خود جمع نموده و به آنها نان سیمیت تاره می فروشند. یک نوع نان محلی که درون کنجد فراوان غوطه ور شده و با نوازش شعله های آتش کاملا برشته شده است. سیمیت تازه در کنار یک لیوان چای کمر باریک سرو می گردد و چنان عطر و طمع بی نظیری دارد که عقل و هوش را از سرتان می پراند. بدون شک سیمیت را می توان برترین گزینه برای تست کردن غذاهای خیابانی استانبول دانست که روز شما را می سازد و هرگز فراموشتان نمی گردد.
بورک
دومین انتخاب از فهرست غذاهای خیابانی استانبول را می توان بورک دانست که حتما نامش را در فیلم های ترکی زیاد شنیده اید. بورک که با نام دیگر یوفکا نیز شناخته می گردد، یکی از محبوب ترین غذاهای خیابانی استانبول است که به عنوان صبحانه و یا یک میان وعده خورده می گردد. این وعده غذایی محبوب متشکل از پنیر، اسفناج، سیب زمینی و زیتون است که در میا لایه ای نازک از خمیر ریخته شده و در حرارت ملایم گرم می گردد. این ترکیب فوق العاده، تک تک سلول های چشایی شما را قلقلک داده و طمعی بی نظیر را برایتان به ارمغان می آورد که هرگز آن را فراموش نمی کنید.
بالیک اِکمِک
یکی از غذاهای خیابانی استانبول که حتما باید در دکه های کوچک کنار خیابان خورد، بالیک اِکمِک است که طمعی از دریا را برای شما به ارمغان می آورد. اگر در کنار ساحل های کاراکوی و اِمین انُو و شاخ طلایی قدم بزنید هرگز نمی توانید در برابر رایحه مست نماینده ماهی کبابی (که معمولا ماهی خال مخالی است) در روغن زیتون یا کره که با پیاز، گوجه فرنگی و کاهو سرو می گردد مقاومت کنید. البته شاید قیمت فوق العاده مقرون به صرفه این ساندویچ شما را به شک بی اندازد، اما نگران نباشید.
چرا که دارای کیفیت بی نظیر بوده و همواره در خاطرتان می ماند. خصوصا که آن را به همراه نوشیدنی مخصوص اش میل کنید که کمی شور مزه بوده و از هویج و شلغم ترش ساخته می گردد. بدون شک خاطره شیرین قدم زدن و نشستن در کنار پل گالاتا و تماشای چشم انداز ای بی نظیر از استانبول را تنها بالیک اکمک که یک غذای خیابانی استانبول است می تواند کامل کند.
میدیه دولما
میدیه دولما بیشتر به عنوان یک میان وعده شناخته می گردد تا یک وعده غذایی. این میان وعده لذیذ ترکیبی است از صدف و برنجی بسیار تند که به صورت لقمه همراه با لیموی تاره سرو می گردد. از جمله مکان هایی که می توان در آن طمع بی نظیر میدیه دولما را چشید، میدان تکسیم و خیابان استقلال استانبول است که معدن غذاهای خیابانی استانبول شناخته می شوند. البته از قلم نیاندازید که این غذای خیابانی دارای روشی خاص به خود برای خوردن است. به این صورت که باید هر تکه را پشت سر هم و بی وقفه بخورید، تا زمانی که کمی احساس سیری کنید. در غیر این حالت به خاطر این که دانه های برنج حجیم می شوند، نمی توانید تمام پرس را تمام نموده و در واقع پولتان به هدر می رود.
کوکورچ
کوکورچ یکی از محبوبترین و در عین حال منفورترین غذاهای خیابانی استانبول است. کوکورچ که در واقع کباب روده گوسفند بریان است به صورت تابیده شده با فلفل، پیاز و آویشن ترکیب و طبخ می گردد و به همراه نصف و یا یک چهارم نان میل می گردد. شاید این غذا به علت دقتی که در نظافت این بخش از بدن گوسفند باید داشت محبوب همگان نباشد اما در تور ترکیه هواداران بسیاری دارد. یکی از برترین مکانها برای خوردن کوکورچ، شامپیون کوکورچ است.
کمپیر
کمپیر یا همان سیب زمینی شکم پر یکی از غذاهای خیابانی است که مورد استقبال گردشگران تور استانبول است و در تمام ترکیه شناخته شده و محبوب است، اما سیب زمینی شکم پر در منطقه اورتاکوی استانبول کاملاٌ فرق دارد. این منطقه پر از مغازه ها و دکه هایی است که فقط کمپیر طبخ می نمایند و به شما اجازه می دهند تا کمپیر مخصوص خود را داشته باشید و آن را با هر چیزی که مطابق با زاعقه تان است پر کنید. شما می توانید کمپیر خود را همراه با پنیر کاشار، سوسیس، ذرت، سالاد مایونز، نخود فرنگی و هویج ترکیب کنید و طمعی بسازید که نه تنها همانند یک وعده غذایی مقوی بوده بلکه برای همواره در یادتان بماند.
تاووک پیلاو
اگر آدم شکمویی هستید و وعده غذایی بسیار بزرگی باید بخورید تا سیرتان کند، حتما به سراغ دکه های غذاهای خیابانی استانبول بروید که دارای مکعب های شیشه ای هستند و مرغ همراه با برنج را به سبک خاص خود با ادویه های مخصوص و فلفل طبخ می نمایند. از قلم نیاندازید که این غول حجیم خوشمزه را داغه داغ مصرف کنید قبل از آن که از دهن بی افتد و اگر برترین آن را می خواهید به سراغ فروشندگان حرفه ایه آن، رو به روی بازار مانیفاتورچیلار بروید.
کستانه
اگر در زمستان گذرتان به میدان تکسیم با خیابان استقلال خورد، در هوای سرد زمستانی، حتما سری به دکه های غذاهای خیابانی استانبول زده و آن را امتحان کنید و از طمع خاصش لذت ببرید. شاه بلوط شکری یا همان مارون گلاسه یکی از تنقلاتی است که در اصل در جنوب فرانسه و شمال ایتالیا از شاه بلوط تهیه می گردد و یکی از مواد اصلی تشکیل دهنده از بسیاری دسر هاست و در زبان انگلیسی آبنبات شاه بلوط گفته می گردد و یکی از دسر های مخصوص شهر بورسا در ترکیه است.
لاهماجون
لاهماجون یکی دیگر از غذاهای خیابانی استانبول است که اخیرا در استان های شمال غربی کشورمان هم هوادارانی پیدا نموده. لاهماجون یک نوع پیتزای ترکی ساده است که دارای خمیر نازکی مانند نان لواش است که روی آن تکه هایی از گوشت چرخ نموده، پیاز و فلفل قرمز میریزند و مدت کوتاهی در تنور با حرارت ملایم شعله های آتش قرار می دهند. در سرانجام این غذای لذیذ را در کنار اندازه زیادی جعفری تازه و آب لیمو سرو می نمایند و داغ داغ از تنور در آورده و میل می نمایند. برای کامل شد طمع بی نظیرش ترکیه ای ها با اضافه کردن یک لیوان دوغ تازه محلی که آیرین نام دارد کار را تمام می نمایند. از جمله مکان هایی که در آن می توانید یک لاهماجون بی نظیر که در تنور آتشین طبخ شده را پیدا کنید می توان به لاهماجون خلیل و برسام تاش فیرین در محله کادی کوی و فیستسک کباب در محله آرناووت کوی اشاره نمود.
گوزلمه
گوزلمه یک غذای بسیار ساده کم کالری و لذیذ است که می توان از دکه های طبخ غذاهای خیابانی استانبول آن را تهیه کرد. مواد تشکیل دهنده گوزلمه بسیار متنوع است و تهیه آن به این صورت است که مواد گوزلمه را همراه با ادویه جات بروی یک خمیر نازک ریخته و مانند یک پاکت نامه، آن را از چهار طرف جمع می نمایند، سپس بروی حرارت ملایم ماهیتابه یا فر قرار می دهند تا برشته و طلائی گردد. مواد گوزلمه شامل گوشت، سیب زمینی، پنیر و اسفناج، سوسیس، کدو حلوایی و غیره می گردد.
مانتی
مانتی یا راویولی ترکیه ای، یکی از محبوب ترین غذاهای خیابانی استانبول است که حتما اسمش را شنیده اید. مانتی غذای داغی است که همراه با ماست سرد و سیر سرو می گردد. مواد تشکیل دهنده مانتی نوعی خمیر است که آن را به ورق های کوچکی تقسیم می نمایند و با گوشت گاو یا بره، پیاز و ادویه جات و یا حتی ماهی و مرغ پخته شده همراه با ماست سرد و سیر و سس گوجه فرنگی پخته شده با کره سرو می نمایند.
منبع: لحظه آخر