کاربرد مش فولادی در شبکه میلگرد چیست؟

به گزارش آموزشگاه ما، امروزه در تمام پروژه های ساختمانی و صنعتی از شبکه های میلگردی مش، برای تسطیح و تقویت بتن استفاده می شود. با کنار هم قرار دادن میلگرد ها که می تواند در قطر های مختلف باشد، مش های فولادی ساخته شده و در سازه هایی مثل کف طبقات، سقف کامپوزیت و یا سازه های از قبل ساخته شده استفاده می شود. به عبارت دیگر، میلگرد ها با زاویه 90 درجه به صورت طولی و عرضی روی هم قرار می گیرند و نقاط تقاطع با دستگاه های تمام اتوماتیک به صورت نقطه ای به وسیله جوش، به هم دیگر متصل می شوند. برای اطلاع از قیمت مش فولادی باید با انواع شبکه های مش و عوامل مؤثر بر کیفیت آن آشنا شوید.

کاربرد مش فولادی در شبکه میلگرد چیست؟

مش فولادی چیست؟

به بیان ساده شبکه های ساخته شده از میلگرد ها را مش می گویند. برای ساختن شبکه، میلگرد ها را به صورت موازی و متقاطع روی یک دیگر قرار داده و به هم دیگر متصل می کنند. از شبکه های مش فولادی برای پروژه های ساخت و ساز استفاده می کنند؛ بدین جهت که مقاومت بالایی داشته و زمان کم تری برای نصب نیاز دارند. پس دلیل محبوبیت بالای این شبکه ها، مقاومت بالای آن ها است.

کاربرد مش فولادی

پیش تر به صورت کلی درباره کاربرد مش فولادی گفتیم؛ اما موضوع به همین جا ختم نمی شود، بلکه این شبکه ها کاربرد های فراوانی در صنایع متعدد دارند. از جمله مصارف شبکه مش فولادی:

  • ساخت مخازن بتنی، فرودگاه ها و اتوبان
  • خطوط راه آهن و راه سازی
  • دیوار، کف طبقات و سالن ها
  • ساخت پل و تونل
  • ایجاد سوله و انبار بتنی
  • ساخت سد ها
  • نرده و حصار کشی اطراف انبار ها
  • استخر و پارکینگ ها
  • سقف های کامپوزیت
  • و...

مشخصات شبکه های مش و مزیت های آن

طول این شبکه ها بین 1 تا 9 و عرض آن ها بین 100 الی 250 سانتی متر متغیر است. ابعاد چشمه بین 8 تا 40 سانتی متر و به شکل مستطیل یا مربع می باشد. مفتول، قطری بین 4 الی 12 میلی متر داشته که به صورت ساده و آج دار است.

یکی از مزیت های اصلی استفاده از شبکه های میلگردی مش، مربوط به مقاومت بالای آن است؛ این مقاومت ناشی از جوش های نقطه ای در تقاطع میلگرد ها می باشد. این روش به لحاظ استفاده از زمان، وزن و مصالح، نسبت به روش های دیگر صرفه اقتصادی دارد. از دیگر خوبی های استفاده از این شبکه ها حمل و نقل آسان و هزینه نصب پایین آن می باشد. جالب است بدانید در مناطقی که از این شبکه ها استفاده می کنند، به هنگام بروز آتش سوزی عملیات خاموش کردن سریع تر انجام می شود؛ به این دلیل که وجود چشمه ها باعث عبور آسان آب از آن می شود.

انواع میلگرد های مورد استفاده در مش بندی

بعد از آشنایی با نحوه تشکیل و کاربرد مش فولادی، آشنایی با جنس مفتول ها ضروری است. در شبکه مش بندی از انواع مختلفی از میلگرد ها استفاده می شود؛ از جمله

  • مفتول یا میلگرد استیل: از ویژگی این مفتول ها می توان به نرم و انعطاف پذیر بودن، فرآیند ساخت آسان و بالا بودن مقاومت کششی اشاره کرد که در 2 نوع فابریک و غیر فابریک وجود دارد.
  • میلگرد سیاه: این میلگرد ها در دمای بسیار بالا در کوره پخته شده، ولی ویژگی های خود را از دست نمی دهند. پوشش نداشتن این مفتول موجب شده که ذرات دوده سیاه در اطراف این میلگرد دیده شود و به آن مفتول سیاه گفته شود. جالب است بدانید که ماده اولیه میلگرد گالوانیزه، همین میلگرد سیاه است.
  • میلگرد یا مفتول گالوانیزه: این میلگرد، ضد زنگ، از نظر اقتصادی کاملا به صرفه و قابل دسترس برای همگان است. همچنین در برابر رطوبت و نم مقاومت و استحکام بالایی دارد.

در حالت کلی از دو نوع مفتول ساده و آج دار برای شبکه مش بندی استفاده می کنند. برای مشاهده انواع مختلف مش فولادی، می توانید به سایت https://pivan.co/product-category/mesh/ مراجعه کنید.

انتخاب مش فولادی یا میلگرد

یک سری از عوامل وجود دارد که باعث تفاوت این دو محصول می شود و شما می توانید با در نظر گرفتن موارد متعدد، محصول مناسب پروژه خود را انتخاب کنید. شاید الان برایتان سؤال ایجاد شود که چه عواملی را برای انتخاب در نظر بگیریم! اولین مورد مربوط به هزینه است؛ بدیهی است که شبکه های مش فولادی به دلیل استفاده کمتر مواد، بایستی قیمت پایین تری داشته باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به کاربرد مش فولادی، اینجا را کلیک کنید.

علاوه بر این، چون از پیش ساخته شده، حمل و نقل و نصب آن بر خلاف میلگرد آسان است. از آن جایی که برای نصب میلگرد ها باید از نیروی کار زیادی استفاده کرد، بالطبع هزینه ها افزایش می یابد. مورد بعدی که اهمیت دارد، ضخامت است؛ انتخاب مش فولادی یا میلگرد به پایه دال وابسته است. اگر ضخامت دال بیش تر از 30 سانتی متر باشد، استفاده از میلگرد مناسب تر از مش است و بالعکس.

در نهایت برای انتخاب هر یک از این محصولات باید دلیلی داشته باشید؛ چرا که هیچ کدام نمی توانند به نحو احسن از بتن حمایت کنند.

چه نکاتی را برای اجرای توری های مش باید در نظر گرفت؟

در قدم اول باید اقدام به تمیز کردن مفتول ها از هر گونه آلودگی کرده تا به هنگام اتصال میلگرد و بتن مسئله ای به وجود نیاید. در قدم بعدی بایستی به هنگام اتصال میلگرد ها دقت کافی داشت تا از خم شدن میلگرد ها جلوگیری شود. جالب است بدانید که برای تقویت در بتن مسلح، باید میلگرد را کم تر سرد و داغ کنند تا مقاومت مش بیش تر شود. نا گفته نماند که برای جلوگیری از زنگ زدگی و خوردگی، شبکه های مش گالوانیزه انتخاب مناسب تری است.

نحوه تهیه مش فولادی و قیمت آن

شاید شما هم برای پروژه های مختلف تصمیم به خرید بگیرید؛ ولی اینکه چه المان هایی را در خرید مد نظر داشته باشید، از اهمیت زیادی برخوردار است. در هر حوزه که قصد خرید داشته باشیم، قیمت اولین معکمک است که در نظر می گیریم. همان طور که می دانید قیمت بسته به عوامل مختلف تعیین می شود؛ برای مثال قیمت مش فولادی به نوع میلگرد به کار رفته(ساده، آج دار)، ضخامت مفتول، سایز چشمه، نوع پوشش(استیل، گالوانیزه، سیاه) و... بستگی دارد. با توجه به این موضوع، کوچک تر بودن ابعاد چشمه ها و یا ضخیم بودن میلگرد باعث افزایش قیمت مش فولادی و برعکس بزرگ بودن سایز چشمه ها و یا کاهش سایز میلگرد موجب کاهش قیمت می شود.

وجود یک راهنما و کارشناس متخصص قبل از خرید، کمک شایانی به انتخاب درست می کند. پیوان یکی از معتبر ترین فروشگاه های عرضه کننده محصولات آهن آلات است که با تیم حرفه ای، قیمت مناسب و تنوع بالا، رضایت کامل مشتریان را کسب کرده است. پیشنهاد می کنم قبل از هر اقدامی با کارشناسان متخصص و حرفه ای پیوان در ارتباط بوده و با استفاده از راهنمایی و مشاوره رایگان، یک انتخاب عالی را تجربه کنید. برای اطلاع از قیمت انواع محصولات و کسب اطلاعات بیشتر به سایت www.pivan.co مراجعه کنید.

منبع: فرارو
انتشار: 1 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 1 اردیبهشت 1401 گردآورنده: maeaedu.ir شناسه مطلب: 856

به "کاربرد مش فولادی در شبکه میلگرد چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کاربرد مش فولادی در شبکه میلگرد چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید