طرز آماده سازی و تهیه ته چین اسفناج شهر گرگان طرز آماده سازی و تهیه ته چین اسفناج شهر گرگان
به گزارش آموزشگاه ما، پخت و تهیه غذاهای محلی شهرها و استان های مختلف ایران همیشه از علایق آشپزها و تمام هواداران غذای ایرانی در هرکجای این کره خاکی است. در راستای معرفی غذاهای محلی ایران امروز به سراغ یک غذای محلی شهر گرگان رفتیم و قرار است یک غذای مجلسی و بسیار خاص در این مطلب آموزش داده گردد.
درمنوی ایرانی ما طیف وسیعی از غذا با دستورپخت ها و مواد مختلف داریم که می توانند به خوبی تنوعی به سفره ما ببخشند؛ استفاده از غذاهای محلی یکی از برترین انتخاب هاست که در این مطلب انحصاراً به پخت یکی از برترین های غذای محلی استان گلستان پرداخته یم. اگر باز هم به غذای محلی علاقه مند هستید دستور تهیه ماش پتی خارش گرگان را مطالعه کنید.
غذای مورد نظر ما یکی از برترین و پرطرفدارترینِ غذاهای محلی استان گلستان است که ریشه آن به مرکز این استان یعنی گرگان می رسد اما در تمام این استان پخته و سرو می گردد. همانطور که پیشتر گفتیم تهیه ته چین اسفناج شهر گرگان یک غذای مناسب برای مجالس رسمی شماست و میتواند کیفیتی فوق العاده به سفره مهمانی شما ببخشد چرا که غذای محلی همیشه زینت بخش سفره ایرانی است. با ما در پخت این غذای محلی گرگان همراه باشید.
206 گرم | اندازه کالری در 100 گرم |
2 ساعت | زمان آماده سازی |
45 دقیقه | زمان پخت غذا |
6 نفر | تعداد نفرات |
طرز آماده سازی و تهیه ته چین اسفناج شهر گرگان
احتمالا به عنوان یک آشپز ایرانی می دانید که زحمت و وقتی که برای ته چین صرف می گردد بیشتر از باقی غذاهای ایرانی است، به علاوه اینکه زمان لازم برای آماده سازی و خرید مواد مورد احتیاج این غذا را در نظر بگیرید چرا که استفاده از اسفناج تازه است که می تواند برگ برنده این بشقاب بی نظیر باشد و درخشش سفره شما را با یک غذای سنتی گرگان دو چندان کند. پس اگر به فکر پختن این غذا هستید بهتر است از روز قبل برای خرید این موارد اقدام کنید.
دستور پخت آماده شده برای ته چین اسفناج شهر گرگان به میزان غذای مورد احتیاج یک جمعیت 6 نفره است پس با توجه به تعداد نفرات میهمانی خود مواد مورداحتیاج را به تناسب تهیه کنید، اما در زمان آماده سازی و پخت در فر تغییری ایجاد نخواهد شد.
احتمالا همه شما با ته چین مرغ آشنایی دارید، غذایی بی نظیر که بیشتر ایرانی ها عاشق آن هستند.مواد مورد احتیاج
600 گرم یا معادل 4 پیمانه | برنج |
نیم کیلوگرم | اسفناج تازه |
1 عدد میانه | سینه مرغ |
3 قاشق غذاخوری | زعفران دم نموده |
یک فنجان | ماست چکیده |
3 عدد | تخم مرغ |
1 عدد | پیاز |
به اندازه لازم | روغن گیاهی |
به اندازه علاقه برای تزئین | زرشک خشک |
شما میتوانید برحسب سلیقه از ادویه هایی نظیر هل، دارچین، زیره و یا اندازه متفاوتی از زعفران برای ارتقای عطر و طعم غذا بهره ببرید. گفتنی است در انتخاب مواد اولیه هر پیمانه معادل 150 گرم در نظر گرفته شده، در صورتی که برنج شما در هر پیمانه وزن متفاوتی دارد میتوانید از همان معیار 4 پیمانه بهره ببرید.
روش تهیه
مراحل تهیه این غذای خوشمزه به ترتیب زیر است:
مرحله اول:
همانطور که پیشتر ذکر شد طبق عادت مرسوم در دم آوری برنج ایرانی بهتر است برنج شما حداقل از چند ساعت قبل خیس بخورد؛ این کار به پخت بهتر برنج یاری شایانی میکند. برترین زمان مورد احتیاج برای خیس خوردن برنج معمولا به صورت تجربی به دست می آید پس بهتر است هنگام خرید برنج از فروشنده آن موقع مناسب را بپرسید.
4 پیمانه را به همراه 8 پیمانه آب و یک قاشق غذاخوری نمک در یک ظرف ریخته و اجازه دهید تا چند ساعت یا همان زمان مورد احتیاج برنج تان خیس بخورد.
مرحله دوم:
در حالی که برنج در حال خیس خوردن است؛ کمی روغن در یک ماهیتابه ریخته و پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید؛ سپس اندازه مناسبی از برگ بو یا رزماری یا ادویه های عطردار مناسب با ذائقه خود نظیر زعفران یا دارچین یا هل در ماهیتابه و به روی پیازهای ریخته. اندکی بعد که آب پیاز کمتر شد و قبل از اینکه پیاز به حالت کاراملی درآید سینه مرغ را اضافه کنید و هم بزنید تا عطر و طعم ادویه به همه جای مرغ برسد؛ سه لیوان آب به مرغ اضافه کنید و درب ماهیتابه را بگذارید و اجازه دهید با شعله ملایم، بپزد.
مرحله سوم:
برگ های اسفناج را از بوته کنده و خوب بشویید. برای پخت اسنفاج برترین روش پختن به صورت بخارپز است تا آهن و دیگر مواد مغذی داخل اسفناج از دست نرود و کیفیت غذایی آن کم نگردد؛ اما اگر در پی پخت به صورت آبپز هستید بهتر است آن را با شعله کم در آب کم بپزید و پس از پخت میتوانید آب به جای مانده در ظرف را نگه دارید و در سوپ از آن بهره ببرید.
مرحله چهارم:
برای آماده کردن مایه ته ظرف ته چین اسفناج شهر گرگان ابتدا باید برنجی که خیس خورده را مطابق روال دستور پخت برنج در غذاهای ایرانی بپزیم. ابتدا بگذارید آب در قابلمه به جوش آید؛ اندازه کافی روغن و نمک به آن اضافه کنید و برنج های خیس خورده را به آب در حال جوش اضافه کنید؛ صبر کنید تا دانه ها قد کشیده و نرم شوند سپس آبکشی کنید.
به میزان یک کاسه از برنج آماده شده آب کشیده برداشته و با ماست چکیده و تخم مرغ و زعفران به هم بزنید؛ این در واقع مایه ته ظرف ته چین ماست.
مرحله پنجم:
ظرف مد نظر برای درست کردن ته چین شما باید مناسب حرارت فر باشد؛ کف آن و بدنه داخلی را به خوبی چرب کنید و مایه ته چین را در قسمت کف ظرف با استفاده از قاشق به خوبی پهن کنید. حالا نوبت اسفناج هاست، یک لایه اسفناج روی مایه ته چین پهن کنید؛ لایه بعدی را مرغ های ریش ریش شده بچینید و دوباره روی مرغ ها را اسفناج بچینید.
لایه بعدی را می توانید برنج ساده یا ترکیب برنج زعفرانی بهره ببرید که این مورد بستگی به ذائقه شما دارد. در اینجا مراحل آماده سازی غذا به انتها می رسد و تنها مراحل پخت غذا می ماند.
برای پخت ته چین در فر می توانید به مدت 30 الی 45 دقیقه در دمای 180 درجه سانتی گراد در طبقه وسط فر ظرف خود را قرار دهید یا می توانید تمام مراحل گفته شده را در قابلمه انجام دهید و روی در قابلمه را پارچه ای برای دم کشیدن آن قرار دهید و به مدت یک ساعت روی گاز بپزید.
شما می توانید ته چین را به صورت کاملا گیاهی و با سویا هم تهیه کنید.در انتها:
ظرف را با احتیاط در یک سینی مناسب برگردانید، برای تزئین می توانید از زرشک، خلال بادام و خلال پسته بهره ببرید که این ذوق و ذائقه شما را می طلبد.
نکته های بیشتر در پخت ته چین اسفناج گرگان
*می توانید برای پخت این غذا از گوشت های دیگر نظیر گوشت گوسفند یا گوساله و یا بعلاوه گوشت چرخی بهره ببرید و ته چین اسفناج شهر گرگان را با گوشت سرو کنید.
*استفاده از سویا به جای گوشت نیز به شما یک غذای گیاهی و سالم را عرضه می نماید.
*از کیفیت ماست چکیده خود مطمئن باشید، استفاده از ماست های آبکی و یا ترش مزه غذای شما را خراب می نماید.
برای پخت روی شعله گاز از تجربه خود در پخت سایر برنج های ایرانی یاری بگیرید تا علاوه بر پختن غذا ته دیگ ته چین شما نیز برشته و طلایی گردد.
فرهنگ اصیل غذای ایرانی سرشار از غذاهای متنوع است که برای هر ذائقه ای قطعا گزینه ای روی میز وجود دارد. ما در این مطلب سعی کردیم شما را با روش تهیه ته چین اسفناج شهر گرگان آشنا کنیم و به زودی مقالات نوی درباره دیگربشقاب های غذای سنتی گرگان و هم چنین دیگر بشقاب های غذای محلی استان گلستان آشنا کنیم.
آشنایی با غذای محلی استان گلستان دروازه نو به جهان آشپزی است.شما می توانید برای آشنایی با دیگر گزینه های غذای محلی گرگان از بلاگ خبرنگاران فود بازدید کنید؛ با انواع غذای محلی گرگان آشنا شوید و یا اگر در گرگان زندگی می کنید یا به این شهر سفر نموده اید میتوانید غذای مورد نظر خود را در خبرنگاران فود در این بخش: سفارش غذا گرگان پیدا کنید.
منبع: اسنپ فود