طرز تهیه آش شله قلمکار اصفهانی اصیل و مجلسی

به گزارش آموزشگاه ما، آش شله قلمکار، پادشاه آش های ایرانی است بنابراین اگه دنبال یک آش خوشمزه و پرطرفدار هستید که هم خودتان لذت ببرید هم مهمانان خود را شگفت زده کنید، آش شله قلمکار اصفهانی برترین گزینه است. با طرز تهیه آش شله قلمکار اصفهانی که به شکلی ساده و گام به گام در ادامه آمده است، می توانید به راحتی این آش خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از خوردن آن در کنار عزیزان لذت ببرید.

طرز تهیه آش شله قلمکار اصفهانی اصیل و مجلسی

مواد لازم برای تهیه آش شله قلمکار اصفهانی

  • نخود نصف پیمانه
  • لوبیای سفید یک چهارم پیمانه
  • لوبیای چیتی یک چهارم پیمانه
  • لوبیا چشم بلبلی یک سوم پیمانه
  • عدس نصف پیمانه
  • ماش نصف پیمانه
  • برنج 2 پیمانه
  • بلغور گندم 1 پیمانه
  • گوشت گردن 300 گرم
  • سبزیجات 400 گرم
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • پیاز 3 عدد
  • آب قلم 6 لیوان
  • نعنا خشک و کشک به میزان لازم
  • پیاز داغ و نعنا داغ به میزان لازم

طرز تهیه آش شله قلمکار اصفهانی

1. آماده کردن مواد اولیه

اولین مرحله از طرز تهیه آش شله قلمکار اصفهانی درست مثل طرز تهیه آش رشته این است که ابتدا باید مواد اولیه این آش خاص را آماده کنید. برای این کار نخود، لوبیای سفید، لوبیای چیتی و بلغور گندم را از شب قبل خیس نموده و چندین بار آب آن را عوض کنید. اما عدس، ماش و برنج را از صبح روز پخت آش خیس کنید.

بعد پیاز داغ را آماده کنید. برای این کار پیازها را خرد نموده و سرخ کنید تا طلایی گردد. برای این که با شیوه بهتر و اصولی تر پیاز داغ آشنا شوید، می توانید طرز تهیه پیاز داغ برای آش را در کتاب کاله مطالعه کنید.

2. پخت گوشت

در این مرحله از آماده کردن و پخت آش شله قلم کار اصفهانی ابتدا گوشت این آش را هم با یک عدد پیاز، چند چوب دارچین، نمک و فلفل در قابلمه بپزید تا نرم گردد.

3. پخت حبوبات و غلات

اکنون در این مرحله همه حبوبات و غلات را جداگانه بپزید. دقت کنید که زمان پخت هر یک فرق دارد. حبوبات به حدود سه ساعت، برنج به حدود یک ساعت و بلغور گندم به حدود یک ساعت زمان احتیاج دارد.

4. ترکیب مواد و پخت نهایی آش

حالا در این مرحله حبوبات پخته را همراه با آب گوشت در قابلمه بزرگی بریزید. اما ابتدا برنج و بلغور گندم پخته را با هم مخلوط کنید. گوشت پخته را ریش ریش کنید. در نهایت مواد مخلوط شده (برنج، بلغور، حبوبات و گوشت) را به همراه پیاز داغ، سبزیجات خرد، ادویه جات و آب گوشت به قابلمه اضافه کنید و همه مواد را به خوبی مخلوط کنید و اجازه دهید آش به مدت حداقل 30 دقیقه با حرارت ملایم جا بیفتد. آش شله قلمکار را در کاسه ریخته و با نعناع خشک، کشک، پیاز داغ و نعناع داغ تزئین کنید. نوش جان!

نکات تکمیلی برای تهیه آش شله قلمکار اصفهانی

آش شله قلمکار اصفهانی، با وجود سادگی مواد اولیه درست مثل طرز تهیه آش دوغ احتیاجمند رعایت نکات ظریفی است تا طعم و بافت بی نظیر آن حفظ گردد. از انتخاب نوع گوشت و حبوبات تا زمان پخت و افزودن ادویه ها، هر مرحله از تهیه این آش اهمیت ویژه ای دارد. با دانستن این نکات، می توانید یک آش شله قلمکار حرفه ای و مجلسی تهیه کنید.

طرز تهیه آش شله قلمکار در شهرهای مختلف ایران و تفاوت هایشان

آش شله قلمکار، هر چند ریشه در اصفهان دارد، اما در شهرهای مختلف ایران با تغییرات جزئی در مواد و روش پخت تهیه می گردد. مثلا در بعضی منطقه ها از سبزی های محلی بیشتری استفاده می نمایند یا نوع حبوبات به کار رفته فرق دارد. در بعضی منطقه ها هم به آش شله قلمکار، ماست اضافه می نمایند که به آن طعم ترش و ملس می دهد. با این حال، پایه اصلی این آش در همه جای ایران یکسان است و شامل حبوبات، غلات، گوشت و سبزیجات می گردد.

سبزی آش شله قلمکار اصفهان

سبزی آش شله قلمکار یکی از مهم ترین اجزای این غذاست که به آن عطر و طعم خاصی می بخشد. ترکیب سبزی ها در شهرهای مختلف فرق دارد، اما معمولا از سبزی هایی مانند جعفری، تره، شوید، نعناع و گاهی اوقات اسفناج استفاده می گردد. برای حفظ رنگ سبز سبزی ها، بهتر است آن ها را در انتهای پخت به آش اضافه کنید.

استفاده از ماست در آش شله قلمکار

در بعضی منطقه ها ایران، به خصوص در شمال کشور، به آش شله قلمکار ماست اضافه می نمایند که به آن طعم ترش و ملس می دهد. برای اضافه کردن ماست، ابتدا آن را با کمی از آب گرم آش مخلوط کنید تا یکدست گردد و سپس به تدریج به آش اضافه کنید. توجه داشته باشید که پس از اضافه کردن ماست، آش را باید مدام هم بزنید تا بریده نگردد.

برترین گوشت برای تهیه آش شله قلمکار اصفهانی

برترین گوشت برای تهیه آش شله قلمکار، گوشت گوسفندی یا گوساله است. قسمت هایی مانند ران، سردست یا گردن برای این آش مناسب هستند. گوشت را باید به قطعات کوچک خرد نموده و با پیاز و ادویه های دلخواه بپزید تا نرم گردد. پس از پخت، گوشت را ریش ریش کنید و به آش اضافه کنید. البته می توانید گوشت را با گوشت کوب برقی هم کاملا له کنید.

دیگر نکات مهم برای تهیه بهتر آش شله قلمکار

به طور کلی برای تهیه آش، فرقی هم ندارد چه نوع آشی است، باید حتما نکات کلی رعایت گردد. این نکات از خیساندن حبوبات تا جا افتادن آش را شامل می گردد که در ادامه به آن ها به صورت مختصر اشاره شده است:

  • خیساندن حبوبات: قبل از پخت، حبوبات را به مدت حداقل 8 ساعت در آب خیس کنید تا نفخ آن ها گرفته گردد.
  • پخت جداگانه حبوبات و غلات: برای اینکه حبوبات و غلات به خوبی بپزند، بهتر است آن ها را جداگانه بپزید و سپس به آش اضافه کنید.
  • پیاز داغ: پیاز داغ یکی از مهم ترین اجزای آش شله قلمکار است که به آن طعم و عطر خاصی می بخشد.
  • ادویه جات: از ادویه هایی مانند زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین و زیره برای طعم دار کردن آش بهره ببرید.
  • جا افتادن آش: برای اینکه آش جا بیفتد و غلیظ گردد، باید آن را با حرارت ملایم به مدت طولانی بپزید.
منبع: کتاب کاله
انتشار: 11 دی 1403 بروزرسانی: 11 دی 1403 گردآورنده: maeaedu.ir شناسه مطلب: 1228

به "طرز تهیه آش شله قلمکار اصفهانی اصیل و مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش شله قلمکار اصفهانی اصیل و مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید