طرز تهیه برنجک خانگی خوشمزه و ترد

به گزارش آموزشگاه ما، برنجک یکی از تنقلات ساده، سالم و نوستالژیک ایرانی است که معمولا در فصل زمستان، شب یلدا و کنار خوردنی های سنتی سرو می گردد. طعم سبک و ترد این هله هوله باعث شده میان بچه ها و بزرگسالان محبوب باشد. تهیه برنجک در خانه بسیار ساده است و تنها با چند ماده اولیه آماده می گردد. برای رسیدن به پف مناسب و بافت سبک، مهم ترین نکته خشک بودن کامل برنج و استفاده از نمک بدون ید است. اگر در پی یک میان وعده سالم و دست ساز هستید، طرز تهیه برنجک می تواند انتخاب مناسبی باشد و نتیجه کار قطعا خوشایند خواهد بود.

طرز تهیه برنجک خانگی خوشمزه و ترد

مواد لازم برای تهیه برنجک خانگی

  • برنج به میزان لازم
  • نمک ماسه ای (بدون ید) 500 گرم
  • روغن مایع 3 قاشق سوپ خوری

طرز تهیه برنجک پفکی خانگی

مرحله اول: شستن و خیساندن برنج

ابتدا برنج را با آب سرد بشویید تا گردوغبار یا نشاسته اضافی آن گرفته گردد. سپس آن را در ظرفی با میزان کافی آب و کمی نمک قرار دهید تا حدود 3 تا 4 ساعت خیس بخورد. این مرحله باعث می گردد دانه های برنج بهتر نرم شوند و در زمان حرارت تماشا، پف یکنواخت تری داشته باشند. پس از خیساندن، آب ظرف را خالی نکنید زیرا در مرحله بعد از همان آب برای پخت استفاده خواهد شد.

مرحله دوم: پخت برنج روی حرارت ملایم

در این روش از طرز تهیه برنجک با برنج پخته شده، برنج خیس خورده را همراه همان آب روی حرارت میانه قرار دهید تا به آرامی بپزد و کاملا نرم گردد. در این مرحله احتیاج به دم کردن برنج نیست و فقط پخت ساده مدنظر است. دانه ها باید شنماینده و نرم شوند تا بعدا بتوانند به خوبی پف نمایند. زمانی که برنج به حالت کاملا آب پز رسید، آن را داخل آبکش بریزید تا آب اضافه خارج گردد. بدون افزودن روغن یا ادویه، برنج را کنار بگذارید.

مرحله سوم: خشک کردن کامل برنج

در این مرحله، برنج آبکش شده را روی سینی تمیز یا پارچه آشپزخانه پخش کنید تا کاملا خشک گردد. وجود هرگونه رطوبت مانع پف کردن برنجک خواهد شد. برای خشک شدن سریع تر می توانید سینی را روی شوفاژ یا بخاری قرار دهید یا چند ساعت در محیط خشک و گرم بگذارید. مهم است که دانه ها به یکدیگر نچسبند و کاملا سبک و خشک شوند.

مرحله چهارم: گرم کردن نمک و آماده سازی تابه

تابه گود یا ظرف مناسب را روی حرارت میانه قرار دهید و روغن را داخل آن بریزید تا گرم گردد. سپس نمک ماسه ای بدون ید را اضافه کنید و اجازه دهید کاملا داغ گردد. داغ شدن نمک نقش اصلی در پف کردن دانه های برنج دارد، پس چند دقیقه زمان بدهید تا سطح نمک به حرارت ثابت برسد. هنگام کار بهتر است از کفگیر بلند بهره ببرید.

برای تهیه مدل ترکیبی و مقوی، طرز تهیه برنجک و گندمک انتخاب عالی تری است. کافی است میزان مساوی برنج و گندم برشته را با هم مخلوط کنید تا تنقلاتی سالم، سبک و خوش خوراک داشته باشید.

مرحله پنجم: سرو برنجک

برنج کاملا خشک شده را کم کم داخل نمک داغ بریزید و به آرامی هم بزنید. طی چند ثانیه دانه ها آغاز به پف کردن می نمایند و بافتی سبک و ترد پیدا خواهند کرد. پس از کامل شدن پف، تابه را از حرارت بردارید و برنجک را داخل الک بریزید تا نمک اضافی جدا گردد. سپس اجازه دهید کمی خنک گردد و آن را سرو کنید.

نکات تکمیلی تهیه برنجک خانگی

آماده سازی برنجک ممکن است در نگاه اول ساده به نظر برسد، اما چند نکته مهم وجود دارد که رعایت آن ها کیفیت نهایی این خوراکی را بسیار بهتر می نماید. توجه به مرحله خشک کردن برنج، کنترل حرارت و استفاده از مواد درست باعث می گردد برنجک کاملا پف نموده، سبک و ترد باشد و طعم مطلوب تری پیدا کند.

خشک بودن کامل برنج

برنج باید قبل از تفت دادن کاملا خشک باشد و ذره ای رطوبت در آن باقی نماند؛ زیرا رطوبت باعث می گردد دانه ها هنگام حرارت تماشا نشنمایند و پف ننمایند. برترین روش برای خشک کردن، قرار دادن برنج روی شوفاژ یا در محیط خشک و گرم است تا بافت آن برای مرحله پف دهی آماده گردد.

اهمیت استفاده از نمک بدون ید

برای پخت برنجک، استفاده از نمک ماسه ای بدون ید ضروری است. زیرا نمک یددار از پف کردن صحیح دانه ها جلوگیری می نماید و طعم را تغییر می دهد. نمک بدون ید گرما را بهتر منتقل می نماید و باعث می گردد دانه های برنج در زمان کوتاه تری ترد و حجیم شوند.

اگر قصد دارید طرز تهیه برنجک شیرین را امتحان کنید، می توانید کمی پودر قند یا شربت بسیار غلیظ روی آن اضافه کنید. فقط توجه داشته باشید که شربت نباید رقیق باشد تا برنجک نرم و خمیری نگردد.

تنظیم دقیق حرارت

حرارت باید میانه و ثابت باشد. حرارت زیاد باعث سوختن برنج و تلخ شدن طعم آن می گردد و حرارت پایین از پف کردن جلوگیری می نماید. حفظ دما نقش مهمی در ایجاد برنجکی یک دست، سبک و سفید دارد.

فرصت دهی به دانه ها هنگام تفت

در هنگام اضافه کردن برنج به نمک داغ، ضروری است دانه ها را به آرامی و یکنواخت هم بزنید تا کاملا پف نمایند. اگر برنج را یک باره و با حجم زیاد داخل نمک بریزید، بخشی از آن خام می ماند یا به رنگ قهوه ای تغییر می نماید. بهتر است برنج را کم کم اضافه کنید.

طعم دهی و نگهداری صحیح

بعد از جدا کردن نمک، می توانید کمی شکر، وانیل، دارچین یا حتی پودر کاکائو به برنجک اضافه کنید تا طعم مجذوب کننده تری پیدا کند. برای حفظ تردی، آن را در ظرف دربسته و دور از رطوبت قرار دهید. نگهداری درست باعث می گردد برنجک تازه و خوش طعم باقی بماند.

سوالات متداول درباره طرز تهیه برنجک

در ادامه پاسخ بعضی پرسش های رایج مربوط به تهیه این خوراکی آورده شده است.

1 . برنج برای تهیه برنج در چه حد باید بپزد؟

برنج باید کاملا پخته و نرم باشد.

2 . آیا می توان از نمک معمولی برای تهیه برنجک استفاده کرد؟

نمک معمولی مناسب نیست و باید بدون ید باشد.

3 . می توان از برنج خام مستقیم برای تهیه برنجک استفاده کرد؟

بله، ولی نتیجه مانند برنج خشک شده نخواهد شد.

4. امکان مزه دار کردن برنجک وجود دارد؟

بله، می توان با شکر، کاکائو یا دارچین طعم دار کرد. برای طرز تهیه برنجک با شکر می توانید بعد از الک کردن، کمی شکر دانه ریز روی برنجک گرم بریزید تا به خوبی بچسبد و طعمی شیرین، ساده و نوستالژیک ایجاد کند.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 22 آذر 1404 بروزرسانی: 22 آذر 1404 گردآورنده: maeaedu.ir شناسه مطلب: 1291

به "طرز تهیه برنجک خانگی خوشمزه و ترد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه برنجک خانگی خوشمزه و ترد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید