طرز تهیه دمنوش لیمو عمانی و خواص آن

به گزارش آموزشگاه ما، دمنوش لیمو عمانی، یکی از نوشیدنی هایی است که دارای طبع سرد و خشک بوده و ترکیب آن با گیاهانی همچون گل گاوزبان و شوید می تواند برای تنظیم فشار و کلسترول خون مفید واقع گردد. در این مقاله با طرز تهیه دمنوش لیمو عمانی (به دو روش) و خواص آن آشنا خواهید شد.

طرز تهیه دمنوش لیمو عمانی و خواص آن

درچند سال اخیر گرایش به دمنوش های قدیمی زیاد شده، بیشتر کافی شاپ ها بخش زیادی از منو های خود را به دمنوش ها اختصاص داده اند و هر روز هم به تعداد افرادی که ترجیح می دهند به جای شیک های مختلف، هات چاکلت و قهوه اسپرسو یک فنجان دمنوش به لیمو بنوشند افزوده می گردد.

شهر های مختلف ایران دمنوش های مخصوص به خود را دارند، به همین دلیل اگر برای صرف دمنوش به کافه های مختلف بروید دمنوش های متفاوتی را تجربه خواهید کرد که شاید اسم آن ها را برای اولین بار شنیده باشید. اغلب دمنوش ها حاوی رنگدانه، آنتی اکسیدان و ترکیبات ضدسرطان، ضددیابت، ضدفشارخون و ضدبیماری های قلبی - عروقی هستند، بعضی از آن ها باعث کاهش خستگی و تمدد اعصاب شده و بعضی تقویت نماینده معده، روده، کلیه و کبد هستند. متاسفانه بعضی افراد به صورت روزانه از این دمنوش ها استفاده نموده و گاهی در مصرف آن زیاده روی می نمایند، اما دانستن این نکته لازم است که دمنوش ها همچون بعضی دارو های گیاهی یا شیمیایی عمل نموده و علاوه بر مزایای سودمند، اثراتی همچون کاهش یا افزایش قند یا فشار خون از خود نشان می دهند که ممکن است به نفع شما نباشد. در نتیجه دمنوش ها باید به میزان متعادل و با مشورت پزشک مصرف شوند.

بعضی دمنوش های خانگی می توانند در کاهش کلسترول خون موثر واقع شوند. افرادی که بیماری قلبی دارند یا از مسائل مربوط به فشار خون رنج می برند بهتر است با نظر پزشک، از این دمنوش های خانگی یاری بگیرند. دمنوش هایی مانند دم نموده لیمو عمانی و شوید می تواند در کاهش و کنترل کلسترول خون نقش زیادی داشته باشد. همچنین از ترکیب لیمو عمانی با گل گاوزبان می توان دمنوشی آرام بخش با رنگ و مزه بهتر تهیه کرد. دم نموده لیمو عمانی با چای یا در کاهش فشار خون موثر است. برای افراد با فشار خون طبیعی نیز مصرف دم نموده آن با عسل یا نبات پیشنهاد می گردد. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه دو نوع دمنوش لیمو عمانی و خواص آن آشنا سازیم.

طرز تهیه دمنوش لیمو عمانی و گل گاوزبان

مواد لازم برای تهیه دمنوش لیمو عمانی و گل گاوزبان
لیمو عمانی3 عدد
گل گاوزبان3 قاشق غذاخوری
عسل6 قاشق مرباخوری
آب جوش4 لیوان

دستور تهیه:

  1. گل گاوزبان را در قوری ریخته، کمی آب سرد روی آن بریزید و خالی کنید. این عمل را 2 الی 3 مرتبه تکرار کنید تا گل گاوزبان شسته و تمیز گردد.
  2. لیموعمانی ها را پس از شستن، شکسته و دانه های تلخ آن را خارج کنید، سپس آن را درون قوری بریزید.
  3. 4 لیوان آب جوش به قوری اضافه نموده و اجازه دهید با حرارت غیر مستقیم روی بخار کتری یا سماور دم بکشد.
  4. 15 الی 20 دقیقه فرصت دهید تا دمنوش آماده گردد، سپس آن را صاف نموده و نوش جان کنید.

نکات مهم و اصولی در تهیه دمنوش لیمو عمانی و گل گاوزبان

  • این دمنوش نباید به طور مستقیم روی حرارت قرار گرفته و زیاد حرارت ببیند. زیرا عطر، طعم و خاصیت آن در اثر دم کردن طولانی مدت از دست می رود.
  • می توانید مقداری نبات یا عسل به این دمنوش بیفزایید تا سردی آن گرفته گردد و به عنوان مصلح عمل کند.
  • این دمنوش را نباید هر روز مصرف کنید، زیرا ممکن است در افراد مختلف باعث افزایش یا کاهش فشارخون گردد. افرادی که تمایل به نوشیدن این دمنوش دارند می توانند پس از یک هفته تا 10 روز، مصرف آن را برای یک هفته قطع نمایند یا اینکه یک روز درمیان آن را استفاده نمایند.

خواص دمنوش لیمو عمانی و گل گاوزبان

  • این دمنوش آرام بخش است.
  • برای پایین آوردن فشارخون مفید است.
  • برای برطرف ناراحتی پروستات بسیار موثر است.
  • برای کاهش درد های ابتدای قاعدگی مفید است.

طرز تهیه دمنوش لیمو عمانی و شوید

مواد لازم برای تهیه دمنوش لیمو عمانی و شوید
شوید خشک یا تخم شوید2 قاشق غذاخوری
لیمو عمانی3 عدد
آب جوش4 لیوان
عسل6 قاشق مرباخوری

دستور تهیه:

  1. شوید خشک یا تخم شوید را در قوری ریخته، لیموعمانی ها را سوراخ نموده و در قوری بریزید.
  2. 4 لیوان آب جوش به قوری اضافه نموده و اجازه دهید با حرارت غیر مستقیم روی بخار کتری یا سماور دم بکشد.
  3. 30 دقیقه فرصت دهید تا دمنوش آماده گردد، سپس آن را صاف نموده و در فنجان یا لیوان بریزید.
  4. پس از اینکه دمنوش ولرم شد، عسل را به دمنوش اضافه نموده و هم بزنید تا در آن حل گردد.

نکته: از افزودن عسل به دمنوش داغ بپرهیزید، زیرا حرارت و دمای بالا باعث از بین رفتن خواص عسل می گردد.

منبع: setare.com
انتشار: 28 دی 1399 بروزرسانی: 23 بهمن 1399 گردآورنده: maeaedu.ir شناسه مطلب: 215

به "طرز تهیه دمنوش لیمو عمانی و خواص آن" امتیاز دهید

3 کاربر به "طرز تهیه دمنوش لیمو عمانی و خواص آن" امتیاز داده اند | 3.7 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دمنوش لیمو عمانی و خواص آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید