همه چیز درباره غذاهای مضر و مفید برای کبد چرب

به گزارش آموزشگاه ما، بیماری کبد چرب با نام دقیق تر بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD)، زمانی رخ می دهد که بیش از 5 درصد سلول های کبدی حاوی چربی باشند. دلیل دقیق این بیماری شناخته شده نیست، اما رژیم غذایی نامناسب و ژنتیک ضعیف نقش مهمی در ابتلای آن بازی می نمایند.

همه چیز درباره غذاهای مضر و مفید برای کبد چرب

بیماری کبد چرب کنترل نشده، می تواند باعث ایجاد سیروز گردد، شرایطی که به طور بالقوه مرگ آور است. متأسفانه، درمان مستقیمی برای بیماری کبد چرب غیرالکلی وجود ندارد. در عوض، پزشکان عامل اساسی یاری نماینده را تحت درمان قرار می دهند، که به طور معمول چاقی است.

غذاهایی که چربی، کلسترول و قند بالایی دارند، به طور کلی برای بدن و به طور خاص برای کبد، مضر هستند. کبد عضوی از بدن است که سخت کار می نماید و انواع وظایف حیاتی از جمله تبدیل مواد غذایی به سوخت، پردازش چربی در خون، پاک کردن سموم مضر و ساخت پروتئین های لازم برای انعقاد خون را بر عهده دارد. درمان عادی برای بیماری کبد چرب ، چه مربوط به الکل باشد و چه نباشد، رسیدن به وزن مناسب به وسیله رژیم غذایی و ورزش است. پس چه باید بخوریم؟

به طور کلی، غذاهایی که با آسیب سلولی مبارزه می نمایند، استفاده از انسولین را برای بدن آسان تر می نمایند یا التهاب را کاهش می دهند، می توانند به معکوس کردن این شرایط یاری نمایند. از آنجایی که هر فرد فرق دارد، باید با پزشک خود برای ارائه یک برنامه غذایی مناسب برای شما همکاری کنید.

غذاهایی که به برطرف کبد چرب یاری می نمایند

رژیم غذایی مدیترانه ای را امتحان کنید. اگرچه برای افراد مبتلا به بیماری کبد چرب ایجاد نشده است، اما این سبک از غذا خوردن ترکیبی از انواع غذاهایی است که به کاهش چربی در کبد شما یاری می نماید : چربی های سالم ، آنتی اکسیدان ها و کربوهیدرات های پیچیده.

چیزهایی که باید به آنها دست پیدا کنید عبارتند از:

  • ماهی و غذاهای دریایی
  • میوه ها
  • غلات کامل
  • آجیل
  • روغن زیتون
  • سبزیجات
  • آووکادوها
  • حبوبات

چربی های مناسب را انتخاب کنید

سلول های شما از گلوکز، نوعی قند، برای انرژی استفاده می نمایند. هورمون انسولین به رساندن گلوکز از غذای هضم شده به سلول های شما یاری می نماید. افراد مبتلا به بیماری کبد چرب اغلب دارای شرایطی به نام مقاومت به انسولین هستند. یعنی بدن شما انسولین می سازد اما نمی تواند به خوبی از آن استفاده کند. گلوکز در خون شما جمع می گردد و کبد شما آن را به چربی تبدیل می نماید. بعضی چربی ها در رژیم غذایی شما می توانند به بدن شما یاری نمایند تا از انسولین بهتر استفاده کند. این بدان معناست که سلول های شما می توانند گلوکز را جذب نمایند و کبد شما احتیاجی به ساخت و ذخیره چربی ندارد.

از این موارد بیشتر دریافت کنید:

  • اسیدهای چرب امگا 3: موجود در ماهی ، روغن ماهی ، روغن های گیاهی، آجیل (به ویژه گردو)، دانه های کتان و روغن بذر کتان و سبزیجات برگ دار
  • چربی های غیراشباع: موجود در منابع گیاهی مانند زیتون، آجیل و آووکادو

غذاهای کبد چرب که باید از آن اجتناب کنید

از چربی های اشباع شده دوری کنید، که منجر به رسوب بیشتر چربی در کبد شما می گردد. این مواد شامل:

  • مرغ، به جز گوشت سفید بدون چربی
  • پنیر پر چرب
  • ماست به جز کم چرب
  • گوشت قرمز
  • محصولات پخته شده با روغن های مضر
  • اقلام قندی مانند آب نبات، نوشابه معمولی و سایر مواد غذایی با قندهای افزوده از جمله شربت ذرت با فروکتوز بالا

آنتی اکسیدان ها و مکمل ها برای سلامت کبد

هنگامی که مواد مغذی به درستی تجزیه نمی شوند، سلول ها آسیب می بینند. این پدیده می تواند منجر به تجمع چربی در کبد شما گردد. اما ترکیباتی که به عنوان آنتی اکسیدان شناخته می شوند می توانند به محافظت از سلول ها در برابر این آسیب یاری نمایند. آنها را از کجا تهیه می کنید؟

  • قهوه
  • چای سبز
  • سیر خام
  • میوه ها، به ویژه انواع توت ها
  • سبزیجات
  • ویتامین E موجود در دانه های آفتابگردان، بادام ها، روغن های گیاهی مایع با چربی های غیر اشباع مانند روغن
  • زیتون یا کانولا

دانشمندان در حال مطالعه مکمل ها هستند تا ببینند که آیا ممکن است برای کبد شما مفید باشند یا خیر:

گوجی بری (wolfberry): گیاهی که اغلب در طب چینی استفاده می گردد، ممکن است اندازه کمر شما را باریک کند. اما ما به تحقیقات بیشتری احتیاج داریم تا ببینیم آیا این حقیقت دارد یا خیر.

رسوراترول: که از پوست انگور قرمز به دست می آید، ممکن است به کنترل التهاب یاری کند . مطالعات متناقض نشان می دهد که چقدر خوب کار می نماید بستگی به اندازه مصرف شما دارد.

سلنیوم: یک ماده معدنی است که در آجیل برزیلی، ماهی تن و صدف یافت می گردد. (بیشتر مردم در رژیم غذایی خود به اندازه کافی دریافت می نمایند.)

خار مریم: ممکن است آن را به نام سیلیمارین بشنوید که جزء اصلی دانه های آن است. نتایج در خصوص اینکه آیا واقعاً کار می نماید یا خیر مخلوط می شوند.

بربرین: گیاهی که در طب چینی استفاده می گردد. در مطالعات اولیه، به نظر می رسد که به کلسترول ، عملکرد کبد و کنترل قند خون یاری می نماید. اما ما به تحقیقات بیشتری احتیاج داریم تا ببینیم که آیا کار می نماید یا خیر.

قبل از مصرف هر گونه مکملی با پزشک خود مشورت کنید. آنها می توانند نحوه عملکرد داروهای شما را تغییر دهند یا ممکن است مسائل سلامتی دیگری ایجاد نمایند. اگر میزان مناسب را به روش صحیح مصرف نکنید، ممکن است مفید نباشند.

ویتامین ها و مواد معدنی خود را دریافت کنید

در رژیم غذایی خود جایی برای موارد زیر ایجاد کنید:

ویتامین D: سطوح پایین این ویتامین ممکن است در بیماری شدیدتر کبد چرب نقش داشته باشد. وقتی زیر نور خورشید هستید بدن شما ویتامین D فراوری می نماید. شما بعلاوه می توانید آن را در بعضی از محصولات لبنی دریافت کنید. لبنیات کم چرب را انتخاب کنید زیرا چربی اشباع کمتری دارند.

پتاسیم: سطوح پایین پتاسیم ممکن است با بیماری کبد چرب غیر الکلی(NAFLD) مرتبط باشد. ماهی هایی مانند ماهی کاد، سالمون و ساردین منابع خوبی هستند. بعلاوه در سبزیجات از جمله کلم بروکلی ، نخود فرنگی و سیب زمینی شیرین و میوه هایی مانند موز، کیوی و زردآلو وجود دارد. غذاهای لبنی مانند شیر و ماست نیز سرشار از پتاسیم هستند. لبنیات کم چرب را انتخاب کنید.

بتائین: ممکن است از کبد شما در برابر رسوبات چربی محافظت کند، اما نتایج تحقیقات فرق دارد. می توانید آن را در جوانه گندم و میگو پیدا کنید.

کاهش وزن

حتی کاهش تنها 5 درصد از وزن بدن می تواند باعث کاهش چربی در کبد گردد. بین 7 تا 10 درصد از وزن بدن خود را کاهش دهید و التهاب و احتمال آسیب به سلول های کبدی را کاهش می دهید. حتی ممکن است بعضی از آسیب ها را جبران کنید. آهسته حرکت کنید (1 تا 2 پوند در هفته خوب است) کاهش وزن سریع ممکن است اوضاع را بدتر کند.

ورزش برای داشتن کبد سالم

ورزش هوازی در واقع می تواند اندازه چربی کبد شما را کاهش دهد. یک تمرین سنگین نیز ممکن است التهاب را کاهش دهد. تمرینات مقاومتی یا تمرینات قدرتی مانند وزنه برداری نیز می تواند بیماری کبد چرب را بهبود بخشد. حداقل 5 روز در هفته 30 تا 60 دقیقه یا بیشتر تمرینات هوازی سطح میانه تا بالا و 3 روز در هفته تمرینات قدرتی میانه تا بالا را هدف قرار دهید.

پرهیز غذایی را جدی بگیرید

چه شما دچار کبد چرب باشید و چه قصد داشته باشید از ابتلا به آن پیشگیری کنید باید از مواد غذایی که در ادامه ذکر می گردد اجتناب کنید. علاوه بر فهرست مواد غذایی مضر، باید متذکر شویم همان طور که می دانید الکل، حرام و تجزیه آن برای کبد بسیار سخت است. حذف این موارد راه بسیار خوبی برای حفاظت از سلامت کبد شما خواهد بود:

نان های سفید

نان سفید و سایر محصولاتی که از آرد سفیدِ تصفیه شده تهیه شده اند، برای کبد مضرند؛ زیرا آن ها کربوهیدرات های ساده ای هستند که در بدن به قند تبدیل شده و با مصرفشان، گلوکز خون به صورت جهشی بالا می رود و در واکنش به این افزایش قند، سطح انسولین نیز افزایش می یابد. مدت کوتاهی پس از این اتفاق، قند خونتان افت می نماید و دوباره گرسنه خواهید شد؛ زیرا بدن شما به جز کالری هیچ ماده مغذی حقیقی از مصرف این نان های سفید دریافت ننموده است. برای جلوگیری از این چرخه معیوب، هر چیزی که با آرد سفید تصفیه شده ساخته شده است را با نوع 100 درصد تهیه شده از دانه کامل جایگزین کنید. با این جایگزینی مفید علاوه بر این که گلوکز در جریان خونتان در مدت زمان طولانی تری آزاد می گردد، فیبرهای حیاتی، ویتامین های گروه B و مواد معدنی ضروری برای بدنتان را نیز دریافت می کنید.

کره

کره دارای چربی های اشباع شده بسیار زیادی است و اغلب سازمان های بهداشتی توصیه می نمایند که باید مصرف این اسیدهای چرب محدود گردد. به طور کلی، نباید بیش از 5 تا 6 درصد از کالری دریافتی روزانه به شکل چربی های اشباع شده باشد؛ اما اغلب اوقات این اتفاق به راحتی می افتد. حذف کره از رژیم غذایی به شما در حفظ این نسبت یاری خواهد نمود. می توانید از مواد غذایی غنی تر و سالم تر برای جایگزینی کره بهره ببرید؛ مثل روغن زیتون، کره آجیل ها، آووکادو، کره سیب و حمص.

غلات صبحانه شیرین

بسیاری از غلات صبحانه مواد غذایی ناسالمی هستند که اشتباهاً به عنوان یک انتخاب سالم در نظر گرفته می شوند. آن ها پر از شکر یا شیرین نماینده های مصنوعی، کربوهیدرات های تصفیه شده و طعم دهنده های مصنوعی، نگه دارنده ها و رنگ های غذایی هستند. پردازش تمام این مواد در یک لحظه برای کبد واقعاً سخت است. در عوض، از غلات کامل بدون مواد نگه دارنده و رنگ بهره ببرید. در پی برچسب هایی باشید که نشان می دهد محصول، دارای فیبر بالا و غنی شده با ویتامین ها و مواد معدنی مختلف باشد، سپس به جای شکر آن را با میوه تازه یا خشک شده شیرین کنید.

فست فودها

اغلب فست فودها و غذاهای آماده دارای اندازه زیادی کلسترول، کربوهیدرات ساده و قند هستند. حتی غذاهای خوش طعمی که انتظارش را نداشته اید، به طرز غیرمنتظره ای دارای قند هستند؛ تا با این ترفند مغز شما را فریب دهند تا میلتان به مصرف آن ها زیاد گردد. یک راه خوب برای از بین بردن اعتیاد به فست فودها این است که آن را در منزل تهیه نمایید. بدین منظور دستور پخت آن ها را از اینترنت پیدا نموده و میزان مواد غذایی ناسالمش را کم کنید تا کم کم به طعم تازه آن عادت کنید.

نوشابه ها و نوشیدنی های میوه ای

کافئین و قند موجود در نوشابه ها اغلب برای مبارزه با خستگی استفاده می شوند؛ اما در واقع آن ها انرژی پایداری را تأمین نمی نمایند. نوشابه ها دارای میزان زیادی شکر یا شیرین نماینده های مصنوعی هستند به علاوه افزودنی ها، رنگ های مصنوعی و اسیدهایی که دندان هایتان را خراب می نمایند. این نوشیدنی ها هیچ ماده مغذی مفیدی ندارند. از آنجایی که شکر اضافی در کبد به چربی تبدیل می گردد، حذف این نوشیدنی ها یکی از برترین کارهایی است که می توانید برای مبارزه با بیماری کبد چرب غیرالکلی انجام دهید. نوشیدنی های میوه ای کمی بهترند، اما نه زیاد. طبیعتاً قند موجود در میوه ها هنگام آبگیری تغلیظ می شوند و تمام فیبرهای سالمشان کنار گذاشته می گردد. مخلوط آب با کمی آبمیوه گزینه بسیار بهتری برای زمان تشنگی تان است. هنگامی که احساس می کنید احتیاج به دریافت کافئین دارید، به جای آن، کمی چای یا قهوه کم شیرین میل کنید.

گوشت قرمز

گوشت قرمز، چربی و کلسترول بالایی دارد و هضم آن مشکل است. یک مطالعه نشان داد افرادی که گوشت قرمز زیادی مصرف می کردند، 50٪ احتمال ابتلایشان به بیماری کبدچرب غیرالکلی و یا مقاومت به انسولین (که عامل مهمی برای ابتلا به NAFLD است) افزایش یافت.

گوشت های فرآوری شده بدتر هم هستند؛ زیرا علاوه بر این که از چربی های اشباع شده ساخته شده اند، به علت دیگر ترکیبات مضر موجب التهاب و مقاومت به انسولین نیز شده و سطح قند خون را بالا می برند. به هم خوردن تعادل انسولین و بروز التهاب، در کنار هم، تجمع چربی در کبد را افزایش می دهند و در نهایت ریسک کبد چرب غیرالکلی را بالا می برند.

همان طور که قبلا ذکر شد کبد بیشتر افراد میزان کمی چربی دارد اما اگر بیش از 5 درصد از وزن کبدتان چربی باشد می تواند بیماری کبد چرب ایجاد کند. طبق مطالعات، افرادی که زیاد پروتئین حیوانی مصرف می نمایند بیشتر در معرض انباشت چربی اضافی در کبد بوده و ریسک بیماری کبدشان نسبت به آن هایی که بیشتر پروتئین گیاهی مصرف می نمایند بالاتر است. ارتباط میان چاقی، عادات غذایی و کبد چرب غیرالکلی در این پژوهش ها آنالیز شد و نتایج نشان داد 54 درصد از افراد دچار اضافه وزنی که پروتئین حیوانی مصرف می کردند، بیشتر مستعد بیماری کبد چرب بوده اند.

بعلاوه یافته ها حاکی از آن هستند که ریسک ابتلا به بیماری کبد چرب ارتباطی به دریافت کالری نداشته است. نتایج نشان می دهند افرادی که دچار بیماری کبد چرب نبوده اند، روزانه به طور میانه 2052 کالری دریافت می نموده اند اما افرادی که دچار بیماری کبد چرب بوده اند، دریافت کالری روزانه شان، 1996 بوده است. منبع اصلی کالری برای بیماران کبد چرب، از پروتئین بوده است: 16 درصد دریافت پروتئین برای افراد دچار بیماری کبد چرب در برابر 15.6 درصد دریافت پروتئین برای افرادی که بیماری کبد چرب نداشته اند.

بسیاری از غلات صبحانه مواد غذایی ناسالمی هستند که اشتباهاً به عنوان یک انتخاب سالم در نظر گرفته می شوند. آن ها پر از شکر یا شیرین نماینده های مصنوعی، کربوهیدرات های تصفیه شده و طعم دهنده های مصنوعی، نگه دارنده ها و رنگ های غذایی هستند. پردازش تمام این مواد در یک لحظه برای کبد واقعاً سخت است.

بنابراین اگر ذائقه شما تمایل زیادی به گوشت قرمز دارد توصیه می کنیم مصرف گوشت قرمز، مخصوصاً نوع فرآوری شده آن را محدود کنید. راهنماهای اخیر تغذیه ای پیشنهاد می نمایند بیش از یک تا دو واحد در هفته گوشت قرمز مصرف نکنید و حتی اگر در خصوص سلامتی کبدتان نگران هستید، از این میزان هم کمتر مصرف کنید و در عوض، گوشت های سفید کم چرب مانند ماهی، مرغ و بوقلمون و بعلاوه سبزیجات با پروتئین بالا مثل اسفناج، بروکلی، سیب زمینی ها و آوکادو را جایگزین کنید. بعلاوه می توانید رژیم غذایی مدیترانه ای را در پیش بگیرید زیرا سرشار از غلات کامل، پروتئین بدون چربی، ماهی، سبزیجات و روغن ماهی است که همگی بی نهایت برای سلامت عمومی مفیدند.

بیسکویت ها، کیک ها و آب نبات ها

در خصوص طبیعت ناسالم آب نبات ها و شیرینی جات مطلب زیادی نیست که شما پیش از این در خصوص آن ها نشنیده باشید و لازم به شرح باشد. شیرین نماینده ها، نگه دارنده ها، چربی های اشباع شده و رنگ های شیمیایی برای کبدتان خوب نیستند؛ با این حال، بدن ما به میزان مشخصی از قند احتیاج دارد و مغز ما نیز آن را طلب می نماید. شکلات تیره یک جایگزین بسیار عالی است که کمتر از شکلات شیری شکر دارد و حاوی بعضی از آنتی اکسیدان های سالم نیز هست. دیگر گزینه های بهتر برای شیرینی جات عبارت اند از اسموتی های میوه، پوره میوه های یخ زده و چای مورد علاقه تان که با کمی عسل شیرین شده است.

قهوه و ارتباط آن با سلامت کبد

به گزارش هلث لاین، قهوه یکی از برترین نوشیدنی هایی است که می توانید برای بهبود سلامت کبد بنوشید.

مطالعات نشان داده است که نوشیدن قهوه از کبد در برابر بیماری محافظت می نماید، حتی در میان کسانی که قبلاً با این عضو مشکل دارند.

به عنوان مثال، مطالعات مکرراً نشان داده اند که نوشیدن قهوه به کاهش خطر سیروز یا آسیب دائمی کبد در افراد مبتلا به بیماری مزمن کبد یاری می نماید.

نوشیدن قهوه بعلاوه ممکن است به کاهش خطر ابتلا به یک نوع رایج سرطان کبد یاری کند و اثرات مثبتی بر بیماری و التهاب کبد دارد.

حتی با خطر کمتر مرگ و میر در افراد مبتلا به بیماری مزمن کبدی همراه است و بیشترین فواید آن در افرادی که حداقل سه فنجان در روز می نوشند مشاهده می گردد.

به نظر می رسد این مزایا از توانایی آن در جلوگیری از تجمع چربی و کلاژن، دو مورد از نشانگرهای اصلی بیماری کبد، ناشی می گردد.

قهوه بعلاوه می تواند التهاب را کاهش دهد و سطح آنتی اکسیدان گلوتاتیون را افزایش می دهد. آنتی اکسیدان ها رادیکال های آزاد مضر را که به طور طبیعی در بدن فراوری می شوند و می توانند به سلول ها آسیب برسانند، خنثی می نمایند.

چای بنوشید تا کبد سالمی داشته باشید

چای به طور گسترده ای برای سلامتی مفید است، اما شواهد نشان داده است که ممکن است فواید خاصی برای کبد داشته باشد. یک مطالعه نشان داد که نوشیدن 10 فنجان چای سبز در روز با بهبود نشانگرهای خونی سلامت کبد مرتبط است

یک مطالعه کوچکتر شامل افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) نشان داد که نوشیدن چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان به مدت 12 هفته باعث بهبود سطح آنزیم کبدی می گردد و بعلاوه ممکن است به کاهش استرس اکسیداتیو و رسوب چربی در کبد یاری کند.علاوه بر این، آنالیز دیگری نشان داد افرادی که چای سبز می نوشند کمتر در معرض ابتلا به سرطان کبد هستند. کمترین خطر در افرادی مشاهده شد که چهار فنجان یا بیشتر در روز می نوشیدند.

یک مطالعه بر روی موش ها نشان داد که عصاره چای سیاه بسیاری از اثرات منفی رژیم غذایی پرچرب بر روی کبد را معکوس می نماید و بعلاوه نشانگرهای خونی سلامت کبد را بهبود می بخشد. با این وجود، بعضی از افراد، به ویژه کسانی که مسائل کبدی دارند، باید قبل از مصرف چای سبز به عنوان مکمل، احتیاط نمایند. به این علت که چندین گزارش از آسیب کبدی ناشی از استفاده از مکمل های حاوی عصاره چای سبز گزارش شده است.

گریپ فروت به طور طبیعی از کبد محافظت می نماید

گریپ فروت حاوی آنتی اکسیدان هایی است که به طور طبیعی از کبد محافظت می نماید. دو آنتی اکسیدان اصلی موجود در گریپ فروت نارینژنین و نارینگین هستند.

چندین مطالعه برروی حیوانات نشان داده اند که هر دو به محافظت از کبد در برابر آسیب یاری می نمایند.

اثرات محافظتی گریپ فروت به دو صورت شناخته شده است: با کاهش التهاب و محافظت از سلول ها.

مطالعات بعلاوه نشان داده اند که این آنتی اکسیدان ها می توانند به کاهش پیشرفت فیبروز کبدی یاری نمایند، شرایطی مضر که در آن بافت همبند بیش از حد در کبد ایجاد می گردد. این معمولاً ناشی از التهاب مزمن است. علاوه بر این، در موش هایی که با رژیم غذایی پرچرب تغذیه شده بودند، نارینژنین موجود، اندازه چربی در کبد را کاهش داد و تعداد آنزیم های لازم برای سوزاندن چربی را افزایش داد که می تواند به جلوگیری از تجمع چربی اضافی یاری کند. در نهایت، در موش ها نشان داده شده است که نارینگین موجود در گریپ فروت، به بهبود توانایی متابولیسم الکل و مقابله با بعضی از اثرات منفی ناشی از آن یاری می نماید.

تا کنون، اثرات گریپ فروت یا خود آب گریپ فروت، مورد مطالعه قرار نگرفته است. تقریباً تمام مطالعاتی که در خصوص آنتی اکسیدان های موجود در گریپ فروت صورت گرفته است، روی حیوانات صورت گرفته است.

با این وجود، شواهد فعلی نشان می دهد که گریپ فروت با یاری به جلوگیری از آسیب و التهاب، راه خوبی برای حفظ سلامت کبد است.

ماهی چرب به کاهش التهاب یاری می نماید

ماهی های چرب حاوی اسیدهای چرب امگا 3 هستند که چربی های سالمی هستند که به کاهش التهاب یاری می نمایند و با کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط هستند.

یک آنالیز در سال 2016 نشان داد که اسیدهای چرب امگا 3 به کاهش چربی و تری گلیسیرید کبد در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی یا استئاتوهپاتیت غیر الکلی یاری می نماید.

در حالی که به نظر می رسد مصرف ماهی های چرب غنی از امگا 3 برای کبد شما مفید است، افزودن بیشتر چربی های امگا 3 به رژیم غذایی تنها چیزی نیست که باید در نظر بگیرید. نسبت چربی های امگا 3 به چربی های امگا 6 نیزنکته بسیار مهمی است. نسبت امگا 6 به امگا 3 که خیلی زیاد باشد، می تواند باعث ایجاد بیماری کبدی گردد. بنابراین، ایده خوبی است که مصرف چربی های امگا 6 را نیز کاهش دهید.

روغن زیتون اثرات مثبتی بر کبد دارد

روغن زیتون به علت فواید بسیاری که برای سلامتی دارد، از جمله اثرات مثبت بر سلامت قلب و متابولیک، به عنوان یک چربی سالم در نظر گرفته می گردد. با این حال، اثرات مثبتی بر کبد نیز دارد.

یک مطالعه کوچک شامل 11 فرد مبتلا به NAFLD نشان داد که مصرف 1 قاشق چایخوری (6.5 میلی لیتر) روغن زیتون در روز باعث بهبود سطح آنزیم کبدی و چربی می گردد. بعلاوه سطوح پروتئین مرتبط با اثرات متابولیک مثبت را افزایش داده است.

شرکت نمایندگان، تجمع چربی کمتر و جریان خون بهتر در کبد داشتند. چندین مطالعه تازهتر اثرات مشابهی را در مصرف روغن زیتون در انسان به ثبت رسانده اندد، از جمله تجمع چربی کمتر در کبد، بهبود حساسیت به انسولین و بهبود سطح خون آنزیم های کبدی. تجمع چربی در کبد بخشی از مرحله اول بیماری کبدی است. بنابراین، اثرات مثبت روغن زیتون بر چربی کبد و بعلاوه سایر جنبه های سلامتی، آن را به بخشی ارزشمند از یک رژیم غذایی سالم تبدیل می نماید.

آب چغندر

آب چغندر منبع نیترات ها و آنتی اکسیدان هایی به نام بتالین است که ممکن است برای سلامت قلب مفید باشد و آسیب اکسیداتیو و التهاب را کاهش دهد. منطقی است که فرض کنیم خوردن چغندر خود اثرات مشابهی بر سلامتی دارد. با این حال، بیشتر مطالعات از آب چغندر استفاده نموده اند.

چندین مطالعه برروی موش ها نشان داده اند که آب چغندر به کاهش آسیب اکسیداتیو و التهاب در کبد و بعلاوه افزایش آنزیم های سم زدایی طبیعی یاری می نماید. در حالی که مطالعات حیوانی امیدوارنماینده به نظر می رسد، مطالعات مشابهی روی انسان ها انجام نشده است. سایر اثرات مفید آب چغندر برای سلامتی در مطالعات حیوانی مشاهده شده و در مطالعات انسانی نیز تکرار شده است. با این حال، مطالعات بیشتری برای تایید فواید آب چغندر بر سلامت کبد در انسان مورد احتیاج است.

اعتدال همواره راه گشاست!

با این که فهرست فوق کامل نیست، اما با نگاهی اجمالی به آن متوجه می شوید غذاهایی مورد بحث ما قرار گرفته اند که دارای قند، سدیم و چربی زیادی هستند و همه این ها باید برای محافظت از کبد محدود شوند. شناخت میزان این مواد در غذاهای مورد علاقه تان می تواند به شما در ایجاد حفظ تعادل سالم در رژیم غذایی یاری کند. لازم نیست به طور کامل این مواد مضر را حذف کنید (مگر اینکه پزشکتان این را بگوید)، اما کاهش مصرف آن ها به اندازه زیادی به کاهش وزن شما یاری خواهد نمود و این هدف کلیدی برای درمان بیماری کبد چرب غیرالکلی و بعلاوه سلامتی کل بدنتان است.

منبع: سلامت نیوز

منبع: فرارو
انتشار: 6 بهمن 1401 بروزرسانی: 6 بهمن 1401 گردآورنده: maeaedu.ir شناسه مطلب: 1038

به "همه چیز درباره غذاهای مضر و مفید برای کبد چرب" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "همه چیز درباره غذاهای مضر و مفید برای کبد چرب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید